• Pszichés ismét2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr. Bakos Cinnia Dóra! (2009.03.04-"pszichés"és 03.06-"pszichés ismét"kérdésre már írt nekem, amit köszönök szépen! Azóta már elkezdtem a Xanax szedését.(2x1, 0,25 mg)Több mint 1 hete szedem, igazából semmiféle hatást nem érzek. Talán kevés ideje szedem vagy nem elegendő az adag vagy nem is ezt kellene szednem? (Levelében le is írta és tudom is, hogy a levelezés nem pótolja a diagnózis felállítását személyes találkozó nélkül.)De mivel megkérdezte hogy mit tapasztalok, gondoltam erre még tudna javasolni esetleg valamit. Hálás köszönettel N.Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a xanax témában

        Kedves Éva!

        Ha jól értelmezem, akkor a Xanaxnak semmiféle nyugtató hatását nem tapasztalja, vagyis az első levelében részletezett mellkasi, székürítési és fülzúgásos problémáknak sem a gyakorisága, sem az intenzitása nem változott az elmúlt egy hétben(?). Ugyanakkor álmosító (mellékhatást )sem tapasztal(?). Ha ez így áll, akkor először a Xanax gyakoriságán (3x1) érdemes változtatni, mert rövid hatású (vagyis kb. csak 4-6 órán át van hatása), utána az "álmosság" függvényében lehet még adagot emelni. Javaslom, hogy az emelést azért a szakember irányításával tegye (vagyis aki a Xanaxot javasolta).

        Mindemellett ajánlom vezessen tünet-naplót, amibe jegyzi melyik tünete mikor, milyen intenzitással, milyen körülmények között jelentkezik, mire és mennyi idő alatt múlik el. Ez arra is alkalmas, hogy kövesse az állapotának változását (vagyis egy visszajelzés) Természetesen elképzelhető, hogy nem ez a megfelelő gyógyszer, viszont még ez a napi 0.5 mg kis menniységnek számít. Ha a  fentieket követve továbbra is terápiás elégtelenség áll fenn, terápiás módosítást pszichiáternél kezdeményezzen.

        Üdvözlettel, dr. Bakos Cinnia Dóra


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-13 23:29:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: