• Szeretnék meggyógyulni!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Én 41 éves nő beteg vagyok.13 éve két gerincműtét után leszázalékoltak.Közben,sajnos az életem úgy hozta,hogy nem estem teherbe,6 éven keresztül kezeltek(rengeteg sok hormon gyógyszert és injekciót kaptam) amiktől kettő hónap alatt 25Kg-ot híztam is.Ebbe lelkileg teljesen tönkrementem. Ezek után derült ki ,hogy gerinccsigolyacsúszásom van.Plusz mellé mostmár két sérv ,és egy porckorongsérv.Ezeket PRÓBÁLOM megérteni.

        A jó Isten vagy valami jó tündér segített rajtunk(rettentő sok idő,és feszültség) mert nagyon nehezen de örökbe tudtunk fogadni egy csodás kislányt 9 napos korában.Májusban már 12 éves lesz.A világ legdrágább KINCSÉT kaptuk a kislányunkkal!!!!!Az Én problémám pedig az,hogy állandóan ideges,feszült vagyok ,folyamatosan mindenért aggódom.3 éve kivizsgáltak a kórházba mindenféle vizsgálatot végeztek az eredmény IBS-bélrendszeri szindróma.Hónapok óta Pszichiáterhez járok ,aki bíztat,hogy meggyógyulok.Kérdésem az lenne,hogyan segítsek a feszültségek legyőzésében?A kicsi Lányunk "mindent"tud,tehát nem ezért vagyok ideges.Sokszor már Én sem tudom mit kezdjek magammal!Tisztelettel várom válaszát:Sebestyénné,Erzsébet.

        WEBBeteg szakértő válasza a feszültség témában

        Kedves Erzsébet!


        Az események (egészségügyi és családi) időrendjéből azt következtetem, hogy több lelkileg megterhelő esemény történt, amiknek egy részére már megoldást talál(tak), viszont a feszültség (és ennek a szomatoform megnyílvánulása, vagyis az IBS) megmaradt; és ha jól értem, ennek nem találja jelenleg az okát. Mármost az a kérdés, hogy a pszichiátere mivel gyógyítja Önt: gyógyszerrel vagy pszichoterápiával, esetleg a kettő kombinációjával? Ugyanis igazából oki terápiának a pszichoterápiát tarthanánk, vagyis ezen keresztül kaphatna választ a feszültség okára, és kaphatna eszközt a feszültség leküzdésére.
        Amíg ezt kezelőjével tisztázza, addig érdemes végiggondolnia, hogy mennyire tudja figyelmét,gondolatait, energiáit lekötni (utalok "a mit kezdjek magammal" mondatára) Ha valakinek nincs munkája, akkoris ki kell találni elfoglaltságot (rehab. munka, kedvtelés, kapcsolatok ápolása stb.). Remélem "felhasználóbarát" ötletet kapott,

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-21 21:24:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: