• Állapotfelmérés rákszűréssel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr!

        Májusban lesz 2 éve, hogy mellrákkal /HER-2 neg./ műtöttek, most is kellene mindenféle ellenőrző vizsgálatokra menni. Nem érzem jól magam, mert ehhez hozzájárul /a sikertelen életemből fakadó/ régóta tartó pánikbetegség és depi. A koromból /57/ is adódható szédülés, gyomorfájdalom, légszomj, tarkófájás, zsibbadás, 70-es pulzus, ...stb. Hallottam a PET, MR, Ct vizsgálatokról, nem tudom, hogy melyik lenne a legjobb, ill. az az egész testben lévő mindenféle rendellenességet kimutatja-e /pl.epekő, végbélsipoly/, mennyi kárt okoz a szervezetben? Így külön-külön mellkas rtg, hasi UH, mammográfia, csontcszcintigráfiai vizsg./ettől a szervezetem rosszulléttel, sírógörccsel tiltakozik/ mennyivel több-vagy kevesebb méreg jut a szervezetembe?  Tehát az egyik kérdésem, hogy melyiket válasszam /pénztől függetlenül/?

        A másik kérdésem az állapotom, az immunrendszerem erősítésére vonatkozik, nem tudom, hogy az én szervezetemben miből van kevés, vagy sok, ezt milyen vizsgálattal és hol végzik? Pl.  úgy érzem, mintha sok lenne a savam és a nyálkahártyám -orrom,szám,szemem- is ki van száradva /a kemo óta/.

        Várom szíves válaszát.

        üdvözlettel:

        Kovácsné Szabó Mária

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás, pánik témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ez nem fog menni. Az egyik a rákszűrés, a másik az állapotfelmérés, egyiknek semmi köze a másikhoz.
        A pánikbetegség kimutatásához, diagnózisához nem kell semmiféle műszeres (pl., vérkép, röngen, stb.) vizsgálat.
        Ha meg egyéb betegségeket akar vizsgáltatni, a sok-sok év, évtized orvosi tapasztalatai alapján kialakult vizsgálatokat, a megfelelő sorrendben javasolt elvégezni, mintegy szűrővizsgálatként. Ezek nem visznek be "méreganyagot" az emberbe, mint gondolja. Amennyiben sírógörccsel reagál ezekre a vizsgálatokra, akkor valóban az idegrendszerét kellene kezeltetni.

         Dr. Nagykálnai Tamás


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-08 23:32:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: