• Kitalált barát

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!

        Azért írok, mert szeretnék egy kérdést feltenni. Az én problémám lelki eredetű, de nem hiszem,hogy lehet rá klasszikus értelemben vett gyógymód.Tudom,hogy természetes dolog, ha egy gyereknek kitalált barátja van, kitalált mesevilágban él, előbb-utóbb kinövi. De mi történik akkor, ha egy felnőtt nem képes kinőni belőle? Mit lehet tenni, ha egy embernek a kitalált barát hiányzik, pedig megvan az egészséges magánélete igazi barátokkal elfoglaltsággal, munkával stb... Nincs értelme érzelmileg ragaszkodni egy mesefigurához ha nem képes viszontszeretni, de egy felnőttnél kifejezetten érthetetlen. Mi lehet a magyarázata , vagy a megoldás? Hogy alakulhat ki egyáltalán ilyen? Van esetleg neve ennek a betegségnek ha az -e egyáltalán?

        Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magány, barát témában

        Jó napot!


        A kitalált barát sok mindent jelenthet. Mindenekelőtt azt, hogy valós életével elégedetlen, magányos. Nem megvalósítja vágyait, hanem fantáziában éli azt meg.
        Ha ez így van, érdemes lenne ennek okait megérteni, megtalálni.
        Ahhoz, hogy a kérdéseire felelős választ lehessen adni, jóval több információra van szükség önről, az ön személyiségéről, pszichés működéséről.
        Ehhez viszont részletes beszélgetés, és pszichológiai vizsgálat is szükséges.


        Üdvözlettel:

         Kazimir Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 19:06:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: