• Szorongás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves  Doktornő!

           Fiam, aki 24 éves, gyakorlatilag már 10 éve szed antidepresszáns gyógyszereket szorongásos tünetekre . Az új gyógyszer ideig -óráig hat, aztán kezdődik minden elölről sajnos,  új gyógyszer + pszichoterápia stb....sajnos eredménytelenül.

          Szorongásos tünetei akadályozzák tanulmányaiban és kényszeres gondolatok is zavarják minden napi tevékenységét...jelenleg ha idegen nyelven kell megszólalnia,

        rosszul van, pedig a második nyelvet is anyanyelvi szinten ismeri.

          Az lenne a kérdésem, már nincs ebből gyógyulási lehetőség? Valami új, hatásos gyógymód, mert már szinte a legtöbb gyógyszert kipróbálta.

           Megköszönöm válaszát ! H. Erzsébet

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Erzsébet!


        Feltételezem, hogy fiát korábban gyermekpszichiáter, ill. jelenleg szintén pszichiáter gondozza. Érdemes lenne megkérdeznie a kezelőorvostól (ha még Ön nem tudja), milyen pszichés zavarra kapja a gyógyszert a fiú? Esetleg többféle pszichés problémával is küzd? Melyikre való a gyógyszer, és melyikre a pszichoterápia? Ha eddig terápiás kudarcok érték, el kéne gondolkodni a környezet  változtatáson is. Pl . nem lehet, hogy pont a tanulmányai miatt szorong? Egyedül él-e, vagy még a családdal? Neki mi a célja? Úgy tűnik Önt ez a helyzet zavarja (és lehet másokat is), érdemes lenne családi konzultációt tartani, főleg akkor, ha még egy háztartásban élnek (családterápiát eddig nem javasoltak?) Kitartást kívánok,

        dr. Bakos Cinnia Dóra

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 09:30:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: