• Tarkófájás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Én évek óta szedem a parokxátot pánikbetegségem van ,sokáig panasz mentes voltam ,de 3 éve elkezdődőt a tarkó fájásom ,de lelkileg rendbe vagyok,de ha megemeljük a gyógyszert 2x1 szemre akkor általában elmúlik. de nem akarom a gyógyszert megemelni mert lelkileg rendbe vagyok. Néha úgy érzem hogy ketté törik a tarkóm olyan merev, meg görcsbe van nagyon tud fájni, és semmilyen fájdalom csillapito nem veszi ki. Mit tanácsol mit tegyek? de közben Budapestre járunk a AZ istenhegyi géndiagnosztikai gyereksegítő központba mert babát szeretnénk , és ez véget nem akkrom emelni a paroxátott.A Doktorúr az mondta 1 szem nem ártalmas. De ez a nyak fájás borzasztó . Üdvözlettel Ujvári Róbertné

        WEBBeteg szakértő válasza a pánik, gyermekvállalás témában

        Kedves Ujvári Róbertné!


        Sok mindent leírt, amihez néhány észrevételt tennék. Ha csak a tényeket nézem, azt hiszen ,ha valaki ilyen speciális helyre jár (géndiagnosztikai kp.), azt valószínűleg több  éve tartó probálkozás (feszültségekkel) szokta megelőzni. Ez akár okozhat testi tüneteket is (pl. nyakfájás). Tulajdonképpen pont a Paroxat emelés bizonyítja, hogy lelki oka lehet a nyakfájásának. Jól gondolom, hogy azért nem akarja ezt a megoldást választani (mármint napi 40 mg Paroxat), mert nem javasolták várandósság idejére? Azt hiszem, hogy a "lelkileg rendbe vagyok" önmagában nem indok a gyógyszer elutasítására, hiszen évek óta segíti Önt. Javaslatom: 1. pánik 2. szomatizáció (vagyis a nyakfájás) 3. fogamzási probléma, .... ezek indokolják, hogy ne csak gyógyszeres megoldáson gondolkodjunk, hanem legyen pszichoterápiás megbeszélés, akár párterápia keretében. Erre biztosan talál szakembert (Budapesten). Tudnia kell, a gyógyszer csak a tüneteket oldja, a kiváltó okot nem kezeli. Bátorságot és sok sikert kívánok,

        dr. Bakos Cinnia Dóra

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 19:19:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: