• Alvászavar, fáradtság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő ! Az elmúlt két-három hónapban lelkileg nagyon megviseltnek érzem magam. Bár nagyon fáradt vagyok mindennap, és percek alatt elalszok, legtöbbször már hajnali 4 órakor ébredek, és nem tudok visszaaludni. Hirtelen leszek ingerült és vagy sírok, vagy kiabálok. És persze az étkezéssel is gondjaim vannak, már 10 kg-t fogytam ezidő alatt. A kiváltó ok férjem magatartása, azonban jelenleg a vele való kapcsolat rendezésére nem sok lehetőséget látok. Bár ő új választottja kedvéért ki is szeretne lépni az én és gyermekem életéből, de bizonytalan és mégsem megy. Ez a várakozás felőröl engem és lassan a kislányomat is, aki érzi hogy baj van, hiszen időnként elcsíp egy-egy hangosabb felszólítást, amikor az édesapját kérem, hogy menjen el. És persze ő engem hibáztat, hogy el akarom küldeni az apukáját. Kérem adjon nekem néhány jó tanácsot, hogyan célszerű ilyen helyzetben viselkedni, hogyan tudnék nyugodt maradni, és hogyan tudnám legalább éjjelre kikapcsolni a gondolataimat, hogy legalább pihenhessek. Várom megtisztelő válaszát. Üdvözlettel: Linda

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában


         
        Kedves Linda!


        Életüket rendezni kell, felnőtt, erős módon döntéseket hozni, önmaguk sorsáért és a gyermekük sorsáért felelősen.
        Az, hogy alvászavara van, ideges, nyugtalan mind azt jelzik, hogy nem tud megnyugtató megoldást találni erre a kritikus helyzetre.
        Ne restelljen segítségért fordulni szakemberhez, aki segít önnek átgondolni a kialakult helyzetet amellyel hozzájárul ahhoz, hogy dönteni tudjon. Addig is igazat kell mondani a gyereknek, akinek szintén nehéz, mert nem érti, mi történik, nem tudja, mit kell tennie, mindíg azt hibáztatja, akit ő felelősnek gondol a helyzetért.
        Forduljon pszichológushoz, de javasolni tudok egy 3 hetes pszichoterápiás nappali szanatóriumot is,ahol szintén tudnak lelki egyensúlyának visszaállításában  segíteni.

        Üdvözlettel:

         Kazimir Ágnes


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-03 16:41:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: