• Trichotillománia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr.úr/nö!24 éves,egy gyermekes nö vagyok. 12-13 éves korom óta vagyok ebben a kényszerbetegségben.pár hónapja szembesültem a ténnyel,hogy nemcsak engem érint ez a probléma.nem tudok tölle megszabadulni, szeretnék normális életet élni.sokszor elöbújik belölem a kényszeres evömániás,kissebb-nagyobb idöközönként pedig a depresszió.olyankor a halál gondolata jár a fejembe,hogyan lehetne meghalni mert úgyérzem,hogy,én vagyok a világ legönrombolóbb embere.mondja meg nekem kérem hová forduljak segitségért,mert nem mehet igy tovább,félek hogy retorziot és diszkriminációt kapok segitség helyett,félek hogy elmebetegnek fognak itélni az orvosok. mit tegyek?kihez fordulhatok teljes diszkrécióval?pl: pszichiáter válaszát előre is köszönöm. s.böbe

        WEBBeteg szakértő válasza a kényszerbetegség témában

        Kedves Böbe!


        Leveléből úgy vettem ki, mintha még nem járt volna soha pszichiáternél vagy pszichológusnál, habár pszichés problémával küzd (ha esetleg járt volna, kérem ossza meg velem terápiás tapasztalatait). Vagyis nem derül ki pontosan hányféle kényszerrel küzd, ill. ezek ellen mit próbált eddig tenni. A kényszerbetegség sokféle lehet, ennek függvényében  hatékonyak lehetnek a gyógyszeres megoldások, valamint különféle pszichoterápiák. Nem tudom ki mindenkitől/mi mindentől tart (van-e ennek alapja?), de mindenképp érdemes volna pszichiátert felkeresnie ( a legdiszkrétebb módja a magánrendelés ), aki ilyen problémákra fel van készülve. Valószínűleg talál ilyet a környezetében, ill. ismerősei is ajánlhatnak. 

        dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-02 18:02:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: