• Aluszékonyság, ájulás szerű alvás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dortor Úr/Nő!

        Egy hónapja nincs a páromnak semmi jövedelme, így a lakhatásunk vált teljesen bizonytalanná. 33 hetes terhes vagyok és a baba lényegében bármikor megérkezhet. Amióta a párom itthon van, szerintem kórosan sokat alszik. Amikor dolgozott előfordult, hogy hétkor megvacsoráztunk és ájulásszerűen elaludt, majd fél, vagy 1 óra múlva felkelt és úgy nézte a tévét, mintha nem is aludt volna el. De volt olyan is, hogy reggelig aludt. Ezt annak tudtam be, hogy sokat dolgozik és nagyon elfáradt.

        Amióta itthon van, többnyire korán elalszik, olyan este 9 és 10 óra között, igaz, reggel már 7-kor felkel, de mikor dolgozott már fél ötkor kelt. Ahhoz képes sokat alszik szerintem, és többnyire délutánonként is alszik 1-2 órát, igaz nem minden nap. Ma viszont nem is beszélt velem, ebéd után lefeküdt és azóta alszik. Egyszer egyszer nyitotta ki a szemét, mintha tévét nézne, meg wc-re ment ki, de lényegében egész délután aludt. Most 19:45 van, hallom, hogy most átkapcsolta a tv-t.

        Azt szeretném kérdezni, mi lehet az oka ennek a sok alvásnak. Szervi, vagy jól sejtem, hogy inkább pszichés eredetű?

        Köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a aluszékonyság témában

        Tisztelt Levélíró!


        Azt hiszem ezt a kérdést először a párjának kéne feltennie, mármint hogy szerinte mi az oka a sok alvásnak, ill. ezt ő vajon észrevette-e? Leveléből úgy tűnik, mintha erről még nem esett volna szó Önök között...Legalábbis nincs semmi utalás arra, hogy párja is sokallná az alvást, esetleg fáradt, fáradékony stb. valamint hogy ezt ő mennyire érzi problémának. (Az látszik csak, hogy Önt zavarja). Viszont addig, amíg ezt nem tisztázták egymás között, nem lehet kezelésbe venni a dolgot. Ezt követően lehet szervi kivizsgálást  kezdeményezni, ill. persze a probléma lefolyását illetően szóba jöhet pszichés elemzés is. Viszont mindkettőhöz szükség van a párjára is. Ugyanakkor az  is feltűnik nekem, hogy mikor a férje ébren van (l. TV-zik), akkor Ön az internet előtt levelet ír. Mikor szoktak beszélgetni? Mivel telnek az éberen töltött idők? Lehet, hogy ez is oka az Ön elégedetlenségének? 

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-01 18:49:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: