• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok!Azt szeretném kérdezni,hogy paroxatot szedek a depressziómra,szedhetek mellé memolife tablettát?1,5-hónapja szedem az antidepresszánst.A hangulatom már jobb,de még gondok vannak a beszédben,gondolkodásban,döntéshozatalokban.Betegségem előtt soha nem volt ezekkel probléma!Helyre fogok jönni?Nagyon rossz!Üdvözlettel:Kata.Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Kata!

        Múlt héten nagyon hasonló levelet kaptam. A válaszomból idézek: "Bízom benne, hogy a depresszióját pszichiáter diagnosztizálta és választotta az ön számára a Paroxat tablettát. Amennyiben ez a gyógyszer mellékhatásokat nem okozott (vagyis a már meglévő panaszai, tünetei mellett nem jelentkeztek újak) , tehát az alább felsorolt tünetek régebbi keletűek (mint a gyógyszerszedés), akkor idő kérdése, hogy azok oldódjanak. 

        Mint általában a hangulatjavítók, a paroxetin is lassan hat, és hetek-hónapok kellenek az eredeti pszichés állapot visszaállításához. Mindenképp szem előtt kell tartani, hogy csak olyan készségek térhetnek vissza adott személynél, amik azelőtt is működtek. Vagyis ha ön szociábilis volt, nem volt kommunikációs problémája, van remény, hogy a gyógyszer önmagában is hat. Ha mégsem tudja ezt kivárni (kb.2-3 hónap) és Memolife tablettát is szeretne szedni, nyugodtan teheti." A terápia hatékonyságát egyébként még pszichoterápiával lehet fokozni, ezt is érdemes megfontolnia.


        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 16:14:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 10:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: