• Nikotinos rágó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

        Úgy tudom, hogy a cigarettában lévő nikotinnak étvágycsökkentő és anyagcserefokozó hatása van. Sokan azért nem akarnak leszokni a dohányzásról, mert attól félnek, hogy meghíznak. A leszokást segítő nikotinos rágónak nincs ugyanilyen étvágycsökkentő és anyagcserefokozó hatása, hiszen abban is nikotin van?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

        A február 21-én írt Nikotinos rágó című kérdésemet kiegészíteném azzal, hogy az elektromos cigarettának nikotintartalmánál fogva van-e étvágycsökkentő és anyagcserefokozó hatása?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nikotinos rágó témában

        Tisztelt Levélíró!


        Amit leírt, az megállja  a helyét.  A rágógumikban eltérő mennyiségű nikotin lehet, aminek szintén van anyagcserére gyakorolt hatása. Örökké viszont  rágógumival sem lehet élni (rövidtávú megoldás), vagyis azt is le kell tenni valamikor. Emiatt életmód változtatásra is szükség van a leszokáskor, ha nem szeretne súlyfeleslegre szert tenni (több mozgás, kevesebb evés/nassolás). A szervezet új egyensúlya (anyagcserében) kb. fél év alatt helyreáll. (ui: Amiben nikotin van, az a nikotin hatásaival bír, tehát az étvágy, anyagcsere területén is).

        Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2009-02-25 08:26:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 08:05

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Halál vágyam van 17 éves koromtól!!!
        Kedves Doktor Úr/Nő! Mindig nagyon jó alvó voltam. Soha semmilyen zavaró körülmény nem tudott kizökkenteni az alvásból, pedig hosszú ideig kollégista voltam, de akkoriban 10-10 órákat képes voltam végigaludni úgy, hogy mindenféle zajhatás...
        Tisztelt Doktornő!33 éves férjezett, gyermektelen nő vagyok. A férjemmel 14 éve vagyunk együtt boldogok, lassan 6 éve házasok. Mindig is nagy családot szerettünk volna, ám a baba nem jön. Konkrét kivizsgálásra csak nemrég került sor, ott...
        Kedves Dr nő! Jó pár éve kiütéseim lesznek.Felkerestem egy börgyógyászt aki kivizsgált és azt mondta ,hogy semmi bajom .A kiütéseim krónikus csalánkiütésnek bizonyultak ,mert olyan lesz mint a csaláncsipés. Arra jöttem rá ,hogy ha...