• Depressziós vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tudom,hogy fiatal vagyok,de én mégis úgy érzem,hogy nincs valami rendben magammal.Sokat gondolkodom olyan rossz,negatív dolgokon,amik megsem történtekek csak megtörténhetett volna és szeretem,ha rám figyelnek.A kicsi dolgokat eltúlzom,csak azért,hogy valaki végre rámfigyeljen.Mindig úgy érzem,hogy nem érek semmit és felesleges itt lennem,mert nem érdekelek senkit.A barátaim azzt mondjaák,hogy hülye vagyok és állandóan szivatnak és olyan dolgokat mondanak,amik tudják,hogy engem bánatanak.Nagyon könnyen megsértődöm,de nem tudok sokáig haragudni senkire sem.Már senkiben sem bízok meg,mert megtört a bizalmam.Akiben eddig megbíztam,ő neki elege van belőlem.(MInden bajomat neki mondtam el és azt mondta,hogy "megtört a bizalma felém").Ettől teljesen elbizonytalanodtam és nagyon rosszul esett.Nagyon kevés olyan barátom van,aki ne élne vissza a bizalmammal,a jó szívemmel és a segítőkészségemmel.Mindenki azt mondja,hogy empátikus vagyok,de ez így is van.Kevés oylan ember van akinek ne tudtam volna tanácsot adni és beleérzem magam a helyzetükbe.De én csak azért kellel a barátaimnak,sőt lassan már a rokonaimnak is,hogy kihsználjanak,mert tudják,hogy úgysem mondok nemet.Ja és minden féle kisebb betegségeket elkapok(laktózérzékenység,vérszegénység,csomó a mellben,petefészek ciszta...stb).Nem lehetséges,hogy összefüggésben vannak a lelki problémákkal? Kérem szépen segítsen!!!

        WEBBeteg szakértő válasza a önértékelési zavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        Súlyos önértékelési és önbizalomhiányos állapotban van.

        Nem depressziós, csak nem tudja, mit és hogyan kellene csinálnia, hogy jó legyen az élete.Nincsenek megfelelő társai ahhoz, hogy megoszthassa gondolatait, kételyeit, félelmeit, vágyait.

        Mivel sokat nem írt magáról, ezért azt tanácsolom, keressen fel egy pszichológust és beszélje át vele a gondjait, hátha megtalálják együtt a jó irányt az életében.Ezzel viszont ne késlekedjen.

        Üdvözlettel:

         Kazimir Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 18:18:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: