• Pánikbetegség és idegbaj

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr vagy doktor nö!

        Én 30éves vagyok,6éve beteg vagyok pánikbetegségem van meg az idegeimel vannak gondok,5év alatt mindenféle gyögyszert szedtem voltak nagyon rossz és enyhe tüneteim,fejfájás,roszulét reszkedés leginkább szédülés az erösebb amig szedtem a gyógyszert javultak,de most 1hónapja voltam az orvosomnál és utóljára szedtem a rivotrilt és a lorazepamot és ezeket levette és most azóta megint roszul vagyok, és beveszem az idegcsillapitót Lorazepamot akor jobb de csak félnapig aztán kezdödik elöröl!Az orvosom mondta hogy hagyjam abba a gyógyszerszedés mivel szeretnék babát.Ezeket a orvosságotak nem szedhetem terhesség alatt.Mindenaposat a szenvedés egyszerüen beleörülök az idegtöl!Képtelen vagyok házimunkát elvégezni annyira roszul vagyok!Voltam a nögyógyásznál és ö ezt orvosságot irta föl Magne b6 meg Folnakot szedem 1hete de nemsegit.szeretném tudni mitévö legyek a betegségemel föleg az idegeimel?és mijen gyógyszert szedhetek a terheség alatt?nagyon szépen kérem a válaszát!elöre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség, terhesség témában

        Tisztelt Levélíró!


        Általában a pánikbetegséggel kapcsolatban elmondható, hogy a gyógyszeres terápiát a hangulatjavítók és/vagy nyugtatók jelentik. Az Ön által felsorolt két nyugtató un. benzodiazepin csoportba tartozik, valóban nem ajánljuk terhesség alatt. (Megjegyzem a lorazepam Magyarországon nincs forgalomban!) Hangulatjavító szedése azonban mérlegelendő, és ha amellett a pánikbetegség karban tartható, bizonyos fajtákat lehet szedni terhesség alatt. Egyébként érdemes volna a nem gyógyszeres kezelésekben gondolkodnia, vagyis relaxáció és pszichoterápia. Erről felvilágosítást kérhet pszichiáter kezelőorvosától, ill. pszichoterápiával (is) foglalkozó szakembert kereshet fel.

        Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 08:25:05; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 16:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: