• Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elég nagy problémával fordulok önhöz, hiszen már teljesen tanácstalan vagyok. 7 évvel ezelőtt(most 29 éves vagyok) pánikbetegnek diagnosztizáltak, amire 4 évig rendszeresen szedtem Rivotrilt0,5-ös et, naponta 4 szer. Most már lassan 3 éve abbahagytam a gyógyszer szedését, saját elhatározásomból. Nem is volt semmi problémám, sőt úgy érzem félre lettem kezelve. Egy hónapja, folyamatosan zsibbad a bal oldalam, főleg a karom és a tenyerem, és szúr a szivem is. A zsibbadás sajnos masszírozással sem múlik, azt is mondhatnám, hogy egész nap érzem, már egy hónapja folyamatosan. Többször is elmentem ezzel a problémával orvoshoz, sőt volt amikor a barátaim vittek be az ügyeletre, mert annyira le volt zsibbadva a  bal oldalam, hogy menni sem birtam. Persze a számitógépekben benne volt, hogy régebben rivotrilt szedtem, és arra fogják, hogy valószinűleg pánikbeteg vagyok. Szerintem viszont nem. Most 3 hónapja elkezdtem frontilt szedni. Naponta 0,25-ből 3-at, ha nagyon rosszul érzem magam akkor 5 -öt is beveszek egy nap. Reggelente a pulzusomat mikor feleklek meg szoktam mérni, egy perc alatt mikor még fekszem az ágyban 60-at üt, mikor felkelek, 80-90-et. Aztán hirtelen leesik magától 60-ra vagy még kevesebbre, és újra gyorsan ver. Ezek okozzák a rosszulléteimet. Igazából lehet kinevet majd, de sajnos ez is igaz, hogy amikor  érzem, hogy a mellékhelyiségbe kell mennem(nagydolgomat végezni), akkor mindig elkezd fájni a hasam, és olyankor szúr  a szivem folyxamatosan addig, amíg nem tudok nagydolgozni. Kérem a segítségét, hiszen már teljesen tanácstalan vagyok, és egy orvosban sem merek bizni, és nagyon félek, hiszen a családban már volt cukorbeteg, nagymamám agyvérzésben és szívelégtelenségben halt meg. Édesapámnak is vérnyomás problémái vannak sokszor. de az én tüneteimet ráfogják a pánikbetegségre, és nem kezelnek úgy, ahogy egy normális embert kellene. Ideggyógyászaton elküldtek nyaki és gerinc ultrahangra és röntgenre is, de mindenre várni kell legalább egy hónapot. és ha addig valaki meghaél? 29 évesen szeretnék máég élni, de a rosszulléteim egy hete már annyira súlyosak, hogy folyamatosan csak sírok, és kimozdulni sincs kedvem a lakásból. Édesanyám szerint már gyerekkorom óta amikor wc-nem kellett, nagyon tudtam szenvedni. Félek ettől a zsibbadástól, amit baloldali arczsibbadás is szokott kísérni néha. Kérem segítsen nekem, kihez forduljak, ha lehet ajánljon részemre egy jó doktort, tudom ilyet nem szabad kérni, de tudom, hogy nem pánikbeteg vagyok, és mindenki csak arra fogja, hogy megint előjött rajtam. Ha tud egy jó kórházat is ajánljon részemre, vagy esetleg levelemet továbbítsa egy olyan doktor felé, aki ténylegeesen tud segíteni rajtam, mert már az élettől is elment a kedvem...

        Várom mielőbbi válaszát, addig is maradok tisztelettel: Gál Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Andrea!

        Ahogy leírja a panaszait, tényleg rögtön a pánikbetegség az első, ami az orvos fejében megfordul. Valószínű, hogyha járt ideggyógyászaton megvizsgálták, és a vizsgálata alapján írták elő Önnek a nyaki Uh és a nyaki gerinc Rtg vizsgálatot. Nagy valószínűséggel eltérést nem fognak a tünetei alpján találni. próbáljon megnyugodni, mert minél jobban stresszeli magát, annál erősebbé válhatnak a tünetei. Próbáljon meg pszichiátert felkeresni, és ha a Rivotril volt korábban a bevált gyógyszere, annak a visszaállítását kérni. Sajnos a vizsgálatok előjegyzéssel működnek, csak abban az esetben sűrgethetők, ha a neurológiai vizsgálat során olyan tünetek észlelhetők, Önnél valószínű ilyeneket nem észleltek. Bízzon abban az orvosban akinél járt, másik ideggyógyász sem tudna egyenlőre többet tenni. Szíveredetű panaszai miatt kardiológust keressen fel.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 12:43:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 12:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: