• Memória

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        A féjem kb. 2 hónapja került kórházba. Az orvosok tüdőtályogot és mélyvénás trombózist állapítottak meg a bal lábában, valamint gyomorszűkületet. A gyomrával régebben is voltak gondok (fekély) 2-szer mütötték is utóbbi műtétnél 3/4-rész gyomrát eltávolították. Most úgy néz ki, hogy ezek a betegségek kezdenek helyre jönni, de 1 hónapja zavart, régi dolgokra emlékszik, a most történtekre viszont nem (pl: délután nem emlékszik arra, hogy délelőtt bent voltunk nála a kórházban). Olyan mintha a rövid távú memóriájával történt volna valami. Kérdeztem a kezelő orvosát, hogy mitől van ez, de ő azt felelte, hogy nem ez a legfontosabb probléma. Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez az emlékezet kiesés, és, hogy kihez tudnék fordulni ez ügyben aki tud segíteni? Válaszát előre is köszönöm: Erzsébet.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a zavartság témában

        Kedves Erzsébet!


        Leveléből úgy vettem ki, hogy férje még kórházi osztályon fekszik, vagyis a kezelése és kivizsgálása még nem fejeződött be. A zavartság, amit nála tapasztal (gyakran átmeneti), sokféle okból léphet fel, ennek okát meg kell keresni, vagyis belgyógyászati és ideggyógyászati okokat ki kell zárni. Javaslom érdeklődjön a vizsgálati eredmények felől (labor, ultrahang stb). A zavartság tartósságának függvényében a pszichiátriai konzílium szükségessége is felmerül.


        Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 20:55:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: