• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktorúr!

        A problémám október végén kezdődött amikor erős hasi görcsök és hasmenés tört rám. A tünetek mellé sem láz, sem hányinger, sem súlyveszteség nem társult. Azóta valamennyit javult a helyzet, de még mindig jelentkeznek a fájdalmak, hasmenésem már nincs. A görcs a gyomromtol indul és egyenes irányba az alhasban végződik, hidegrázással és verejtékkel társulva. Ez kb. 10 mp alatt lezajlik és utána megint órákig semmi. A háziorvosom elküldött vér, vizelet és széklet mintái alapján sem gyulladás sem fertőzés nincs. A nőgyógyászom mégis gyulladásra gyanakszik amire kaptam antibiotikumot. De sajnos nem változott semmi. Elég sok problémám volt az elmult időszakban. Most vagyunk túl egy házfelujitáson, és családi gondjaim is vannak..Lehetséges, hogy ez mind most jött ki rajtam, és nem is szervi problémám van, hanem idegrendszeri? Lehet, hogy az idegeskedés később jött ki rajtam, és kihatott a gyomromra és a belekre? Vagy a rendszertelen étkezések?! Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyomorgörcs témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudom megmondani, hogy mi a baja, de az biztos, hogy egy házfelújítás,
        és a társuló anyagi-családi gondok is jelentős stresszel járnak, ami pedig
        a legkülönfélébb panaszok forrása lehet, pl hasmenés, fájdalmak is
        beleférnek ebbe a körbe. A rendszertelen étkezés ugyancsak káros, de ezt
        nyilván Ön is ugyanilyen jól tudja, csak persze néha nehéz betartani.
        Nem szabad azonban mindent stresszes háttérre fogni, amíg a testi okok
        nincsenek teljesen kizárva, így akár a tükrözéses vizsgálatok (bár
        kellemetlenek) is szükségessé válhatnak.

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 21:30:00; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 07:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: