• Egy kis pánik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Én egy 28 éves férfi vagyok, szerintem kicsit pánikbeteg. Ez úgy három éve kezdődött, amikor is szívbetegnek gondoltam magam mert néha szúródott a szívem és kicsit magasabb volt a pulzusom, el is mentem kardiológiára (ultrahang, EKG). Ott mitrális prolapsust állapítottak meg és írtak fel betaloc-ot, amit nem szedtem. Komolyabb gondot nem okoz mert gyógyszer nélkül is tudom magam kontrolálni.?
        Néha azért kicsit bepánikolok amikor szerepelnem kell. Már nagyon sokat olvasgattam erről témáról, és sokaknak javasolták a béta blokkolót és a xanax-ot.?
        Most úgy érzem hogy ez nekem is jót tenne néha, főleg most vagyis egy pár hónap múlva amikor is lesz az esküvőm ami elég nagy felhajtással fog járni, és már félek tőle hogy a lagzin fogok bepánikolni. Ön mit javasol, mit szedjek betalocot vagy xanaxot vagy mindkettőt? Egy pohár pezsgőt még meg lehet rá inni? És mennyi idő után ihatok meg rá egy-két pohárkával? Nem nagyon szoktam inni, de az esküvőmön muszály lesz. Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tiszelt Kérdező!

        Ugye nem az esküvőjében bizonytalan, és ugye nem ez hozza fokozza most fel a problémáit?
        Ha korábban kivizsgálták, de a felírt gyógyszert nem szedte, akkor azért egy kicsit Ön is felelős, hogy nincs jobban. Az alkoholfogyasztást nem javaslom, mert ugyan oldja a feszültséget, de minden alkoholista történet egy pohárral kezdődik. A Xanax szedése ugyancsak maximum tünetei megoldásként jöhet szóba, tartósan szedve hozzászokáshoz vezethet. Ilyen szempontból a Betaloc a legjobb, nincs hozzászokás, viszont mivel befolyásolja a szívműködést, csak orvosi javaslatra és kontrollok mellett szedje. Tünetei alapján antidepresszívum szedése is szóbajöhet, ennek megítéléséhez pszichiátriai szakvizsgálat szükséges.
        A legfontosabb azonban megtalálni, hogy mi nem működik az Ön életében, mi a pszichés háttere a panaszainak... Ennek feltárásában pszichoterápia segíthet.

        Jó egészséget kívánva:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 09:16:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: