• Külföldi munka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Kazimír Ágnes! Azért fordulok Önhöz, mert van egy másfél éves kisfiam, és ősszel a családunk külföldre készül. 1 éves munkaszerződés van kilátásban a cégnél, ahol dolgozm. Ez a kisfiam szempontjából azt jelenti, hogy ott kellene bölcsibe járnia, teljesen idegen környezetben, idegen nyelven beszélő közegben. Másrészt a férjem sem tudna állandóan velünk lenni, mert neki itthon van a munkahelye, legrosszabb esetben kb. 2 hetente tudna látogatni bennünket 3-4 napra. Ez összességében nagy változás lenne a kisfiunk eddigi kis életéhez képest. Azt szeretném, ha minél jobban meg tudnám könnyíteni neki az új helyzethez való alkalmazkodást, és ezzel kapcsolatban lennék kíváncsi az Ön véleményére. Nyilván egyénfüggő, hogy ki, hogyan él meg egy adott szituációt, de talán általánosságban is lehet valamit mondani, hogy hogyan tudok segíteni abban, hogy minél kevésbé viseljék meg őt ezek a változások, és lehetőleg jól érezze magát ebben az új helyzetben. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,Henrietta

        WEBBeteg szakértő válasza a külföldi munkavállalás témában

        Kedves Henrietta!


        Nehezet kérdezett, mivel egy kisgyerek alkalmazkodik mindenhez, mert nincs más választása, de közben, hogy mi zajlik benne, azt nem, vagy nehezen tudja kifejezni, leggyakrabban ellenállását testi tünetekkel fejezi ki.
        Egy ilyen kicsinek a legfontosabb az állandóság, ez adja a biztonságérzetét, a nyugalmát, természetesen amellett, hogy az anyját és persze az apját is maga mellett tudhassa, a megszokott közegben, időben és módon.
        Sajnos nem tudok tanácsot adni a konkrét döntésben, a fentiek csak szempontok az átgondoláshoz.
        Anyagi, szakmai szempontok is fontosak, sok esetben nincs is más alternatíva, de mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb.
        Egyébként az is alternatíva lehet, ha ezt az egy évet valóban együtt töltik,élvezik az új élet adta komplex lehetőségeket, a férje fizetésnélküli szabival önökkel megy, a kicsi számára az idegen környezet elfogadása sokkal rugalmasabb és egyszerűbb, ha a szülők vele vannak, és ezzel a stabil állandósággal eéősegítik biztonságérzetének megmaradását.
        Ezzel boldog, izgalmas,újdonságokat együtt megélő tartalmas egy évet tölthetnek együtt.
        Jó döntést!

         Kazimir Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 18:56:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: