• Torok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azzal a panasszal fordulok önhöz-önökhöz,hogy a torkomban nyelési nehézségekkel küszködöm,immár 2 éve.Mellyel szakorvoshoz fordultam,fül-orr-gégészeten is megjelentem aki nem talált semmit.Elküldött nyaki ult-ra ott mind két oldalt 2cm-es nyirok csomó duzzanatott találtak.Ennek jelentősséget nem különitettek úgyanis ezt egy gyulladás is okozgatja állitólag.Pajzsmirigy vizsgálaton is részt vettem az eredmények jók voltak.Ezek után felkerestem egy pchiológust aki súlyos depressziót és pánik betegséget diagnosztizált.Jvasolt: citapram 20mg reggel 1 kapszula,rivotril reggel fél délbe fél este egész.Fél év után abbahagytam.Agusztus óta semmit nem szedek a nyakamban ujra folytó levegőhöz nem jutó érzés vesz elő.Álmomban is ujra és ujra meghalok halálfélelmem van.Erre szeretnék választ segitséget kapni.Előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelési nehézség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az efféle nehezen megfogható problémáknál mindig elsőként eszembe jut, hogy van-e szomatikus, azaz testi oka a panasznak. Sajnos az, hogy nem találták még meg az okát, nem egyenlő azzal, hogy nincs is. Tehát javaslom, hogy akár több rendelést, több orvost is keressen meg, tudja, több szem, többet lát...


        Tegyük fel, hogy tényleg nincs testi ok, pszichés magyarázatok csak ekkor következhetnek. Ön már járt rendelésen, gyógyszert is írtak fel. A súlyos depressziót túlzásnak érzem, a pánik megállhat, én is valamiféle szorongásos kórképben látom a lehetséges pszichés magyarázatot. Sajnos nagyon hiányzó láncszem a történetben, hogy javult-e a panasza a felírt, pánikra, szorongásra egyébként megfelelő gyógyszerektől. Feltételezem, hogy igen, és ezért hagyta abba a szedésüket, majd ezután lett ismét rosszabbul ősszel.
        Mit javaslok? Ha a korábbi terápia bevált valamennyire, akkor fel kell keresnie kezelőorvosát, és a megszakadt kezelést folytatni, újrakezdeni. A jelen helyzetnek leírt tünetei egyértelműen pszichésnek tűnnek.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 13:38:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: