• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy pszichoterápiás vizsgálaton vettem rész és a pszichológia vélemény a "Ro"(röviditve) teszt alapján a következő: "-belső fék nélkül munká,l energetikai-affektiv feszültség és szorongással, nyugtalansággal járó tünetet képez.  Bűntudatos, szenzitiv-paranoid viszonyulási mód hangsúlyos. Munkában képességeit sok ambicióval és eredményesen, ötletesen fejti ki, de az alkalmazkodásban az indulattalanítás sikertelen. Az elhárító rendszer lazább. Az én differenciálatlan és fejlődésében zavart szenvedett.". Mivel én nem értek ezekhez a dolgokhoz, kérdésem, hogy ez mennyire súlyos, milyen eséllyel tudok gyógyulni? Tényleg segítenek ezek a pszihoterápiás "gyakorlatok" vagy csak a magánrendelésre kell jó sokat visszajárni? Válaszukat köszönöm: MARIA

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Kedves Mária!

        A pszichoterápia sikeressége azon is múlik, mennyire alakul ki bizalom, őszinteség és elfogadás a terapeuta és a páciens között, mindkét irányban!
        Ennek híján nincs esélye annak, hogy értelme legyen, akár magán akár nem magánrendelésről is legyen szó, eredmény nem várható.
        A Rorschach (Ro) vizsgálat lelete önmagában a betegség súlyosságáról képet nem ad, pusztán ez alapján erre válaszolni felelősen nem lehet.
        Gondolom, a tesztvizsgálatot kiegészítette egyszeri vagy ismételt részletes pszichológiai interjú, anamnézis felvétel, beszélgetések, esetleg egyéb tesztek is. Ezek összegzése alapján lehet(ne) megválaszolni, hogy mi az ön betegsége, mennyire súlyos, és segíthet-e rajta pszichoterépia, (pszichoterapeuta)és ha igen, akkor a pszichoterápiának milyen fajtája, milyen időközönként, milyen időtartamban és milyen terápiás óradíjjal.


        Kazimir Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 11:56:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: