• Miként lehetne abbahagyni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 éves fiatalember vagyok. Augusztus elején kialakult nálam a hypochondria, üzemorvosi vizsgálaton rámijesztettek...interneten kezdtem betegségek után keresgetni, szinte mindegyiket bebeszéltem magamnak... November elején befeküdtem 12 napra a debreceni pszichiátriára. Gyógyszeres kezelés mellett döntöttek. Rivotril-t és Ripedon-t szedtem, mikor elhagytam a klinikát, azt mondta a kezelőorvos hogy a Ripedon-t felválthatom Ziperid-re. Naponta 3x szedek be Rivotril-t (0,5mg), és 1x lefekvéskor Ziperid-et. A Ziperid 2mg-os változat. Sajnos mióta "ráállítottak" a gyógyszerekre kijöttek kellemetlen mellékhatások: andrológiai eredetűek, spermiumszám csökkenés, libidó csökkenés, ejakuláció elmaradása..stb.. A pszichiáteremmel sajnos nagyon ritkán tudok találkozni, ezért írok Önnek! Hogyan, miként lehetne csökkenteni a gyógyszeradagot? kipróbáltam 2 hete, hogy nem vettem be egyiket sem, de akkor visszatért a nyugtalanság érzet, álmatlanság, nem tudtam elaludni éjszaka, csak zakatolt az agyam, a gondolataim össze-vissza bolyongtak, természetesen a betegségek körül. Tehát nem jött be, azóta újra szedem az előírtnak megfelelően, nincsenek elvonási tünetek, de ez igy nem jó, szeretném letenni ezeket a gyógyszereket végleg. mitől lehet az hogy egy csomó orvosi vizsgálaton részt vettem már, minden lelet negatív eddig, és mégis bennem motoszkál hogy lehet súlyos beteg vagyok? Hogyan lehetne végképp kiiktatni az agyamból ezeket a negatív gondolatokat? Még mindíg olvasgatok neten betegségekről, tünetekről és már kezdem unni... Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Balázs

        WEBBeteg szakértő válasza a hipochonder témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy most az interneten kérdez, tulajdonképpen a problémája része, nem pedig a megoldása. Pszichés panaszokat élőben kell megoldani, aki (önt
        idézve) hipochonder, azt a neten innen-onnan összeszedett részinformációk csak még jobban összezavarják. Így a legjobb, amit tehet, ha kétségeit, kételyeit kezelőorvosával beszéli meg szemtől-szembe, akitől választ kaphat kérdéseire. Ha jelenlegi orvosában valamiért nem bízik, keressen fel másik rendelést!
        A Ripedon és Ziperid teljesen ugyanaz a gyógyszer, azonos a hatóanyaguk, és alapvetően schizophren tünetek ellen írják fel.
        És még egy fontos dolog! Aki hipochonder, az szorong. Aki szorong, annak nem megy a szex, gyógyszerektől függetlenül! Aki a gyógyszertől kezd félni és szorongani, az egy ördögi körbe keveredhet, ekkor inkább érdemes a kezelést rendszeres pszichoterápiával is kiegészíteni.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 13:34:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: