• Helex SR

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        3 éve depresszióval kezelnek. Alvási problémáim vannak, ennek enyhítésére frontin szedek estére. Azt hallottam hogy a Helex SR hasonló gyógyszer. Érdemes-e felváltani, hogy jobban tudjak aludni?

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Frontin és a Helex ugyanazt a hatóanyagot tartalmazza, így alapvető különbség nincs, mindkettő "eredetije" ugyanaz a közismert Xanax.
        A Helex SR gyógyszernél az SR kiegészítés a nyújtott hatásra utal, így ez azon betegeknél hasznosabb este, akiknél az átalvás problémás, azaz éjszaka többször felébrednek, nehezen alszanak vissza. A Frontin hatása gyorsabb, ez az elaltatásban segíthet inkább, viszont ettől éjszaka később még lehet felébredni. Kombinált esetben egy elaltató és egy átaltató szer együtt is használható, de mivel minden ilyen szer esetében fennáll a hozzászokás veszélye, így ne önmaga kísérletezzen, hanem élőben kérje ki pszichiáter szakorvos javaslatát!
        Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az alvás-nem alvás kérdése, kivizsgálása egy összetett dolog, ahol a gyógyszer szerepe csak egy vékony tortaszelet, tüneti kezelés. Mint mindig, itt is meg kell látni a fa mögött az erdőt, és néha látszólag apróság is sokat számíthat: figyelni kell például az esti aktivitás megfelelő szervezésére, este már ne dolgozzon, ne nézzen felzaklató műsort a TV-ben, ne vacsorázzon sokat és nehezet, stb.

        Jó egészséget kívánva:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 09:34:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 07:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: