• Összetett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Tíz éve testépítő szert szedtem mely számomra természetellenesen jó közérzetet biztosított.abbahagyása után magánéleti és pszichés problémáim lettek.megjártam már egy elmegyógyintézetet is.magánéleti problémáimon semmilyen pszichiátriai szerrel(antipszichotikum,antidepresszáns,nyugtató)nem tudtak segíteni nekem,sőt azt hiszem igazán ez tett beteggé engem.pokollá vált életem most avval a szerrel próbálom kezelni tanácstalanságomban ami véleményem szerint elindított engem a pusztulás utján.csak azt tudom hogy volt tőle legalább 3 boldog évem és a boldogság már nagyon hiányzik nekem.újra akarom érezni!!Kérdésem:lehetett ebben a ma is kapható proteinporban szteroid?ha igen,okozhat ez skizofréniát?a sterolok mint pd a beta sitosterol micsoda?szteroid vagy nem?és a ginseng?válaszát előre is köszönöm tisztelettel:S

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt, hogy az ilyen-olyan testépítő csodaszerek milyen mellékhatásokkal
        járnak, csak a Jóisten tudja, pláne a konkrét összetétel ismerete nélkül,
        de hogy sokat kockáztat, aki a (túl) izmos test reményében ilyet szed, az
        biztos.
        Véleményem szerint nem a pszichiátriai gyógyszerek tették Önt beteggé,
        hanem ellenkezőleg, azért kapta ezeket, mert beteg lett. Szerintem a
        túlzott, doppinggal fokozott testépítés is egyfajta szélsőség, akár
        önmagunkkal való elégedetlenség és bármi áron való kiútkeresés jele.

        Nem ismerem Önt, de ha ez az Ön esetében igaz, azok az évek már a betegségének a bevezető időszaka lehetett.
        A szteroidokkal vigyázzon, mert pszichotikus állapotot okozhatnak, ne
        szedjen ilyeneket. A ginseng a schizophrenia szempontjából közömbös, nem
        oszt, nem szoroz.
        A korábban doppingoló testépítők gyakran nehezen fogadják el, ezért intem
        Önt, ne merüljön el a vegyszerek, tápszerek, gyógyszerek megértésének a
        világában, mert érdemi gyógyszertani ismeretek nélkül csak még mélyebbre
        ássa a gödröt önmaga alatt! Keressen fel olyan pszichiátert, akiben
        megbízik, és csak vele egyeztetve szedjen gyógyszert!

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 22:05:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: