• A második falatot nem tudom lenyelni, félek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nö/Ur Én egy 21 éves fiu vagyok nemrég megkaptam levelüket amiben az javasota hogy keressek fel egy pschiologust. Én azt szeretném megkérdezni hogy ha leülünk Reggelizni vagy Ebédelni akkor mért érzem azt a második nyelés után hogy az étel nem ment le és a torkomon akadt és akkor rámtör a félelem hogy meg fogok fulni olyankor már nem merek enni. pl:(Kenyér haja,Hús,meg sok olyan kemény vagy rágós dolog mit tudok ez ellen tenni de nem csak akkor érzem a torkomban mikor eszem hanem máskor is. elöre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyelési nehézség témában

        Tisztelt Kérdező,

        Azért tanácsoltam legutóbb, hogy forduljom pszichológushoz, mert csak a második nyelés után érzi, hogy nem megy le a torkán. Ha az első falat sem menne le, akkor nyelőcső szükülete lenne, vagy a nyelőcső beidegzési zavara, amit achaláziának neveznek. Ezeket gyógyítani lehet, csak ki kell vizsgálni.

        Mivel ahogy leírja és ahogy reagál a válaszainkra, azt gondolom nincs a nyelőcsövének semmi baja. Vagy elmegy és megvizsgáltatja a nyelőcsövét, vagy elmegy egy pszichológushoz és elmondja panaszait. Mint mondtam, Ön még nagyon fiatal ahhoz, hogy ennyi baja legyen. Ez a sok panasz még időseknek is sok. Tegyen valamit egészségéért és forduljon szakemberhez, és ne csak levélben!

        Tisztelettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2008-12-04 20:57:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: