• Pánik szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Pár hete volt egy problémám, még pedig az, hogy ideges voltam. A házi orvosom 0.25 mg-os frontint(3szor fél szem) írt fel és 5 mg-os concort( napi fél szem). Eleint jobban éreztem magam, ám pár nappal később mellkasi fájdalmaim voltak és az orvosom beutalt szív vizsgálatra. A vizsgálat előtti napon este nagyon rosszúl lettem, teljesen lezsibbadt az egész testem még a nyelvem is, szédültem, nehezen kaptam levegőt és olyan valóságtalannak tűnt minden körülöttem. Másnap megállapították, hogy ugyan a szívemmel nincs semmi baj, de minden jel a pánik szindrómára utal, tehát kaptam beutalót a pszihiátriára és most a frontin helyett 10 mg-os medazepam-Q (fél-fél-egész szem) tablettát szedem és a cocncor-t ugyanúgy. Mostanság jobban érzem magam, nincs semilyen panaszom, csak reggelente szédülök. A pszihiátriára csak 3 hét múlva kell mennem. Nos, a kérdésem az lenne, hogy pánikbetegség esetén mik azok a dolgok* amiket jobb ha elkerülök és miket tegyek annak érdekében, hogy megelőzzem az újjab rohamokat?

        dolgok* alatt azt értem, hogy étrend, egyéb gyógykészítmények, stb.

        Előre is köszönök mindent!

        Szép napot!

        Viktor


         

        WEBBeteg szakértő válasza a pánik-szindróma témában

        Kedves Viktor!

        A pánikzavar ismérve, hogy váratlanul, minden kiváltó ok nélkül jelentkezhetnek a rohamok. Természetesen vannak olyan szerek, pl. kávé, ami provokálhatja. Olyan aktivitásokat kell kerülnie, ami a szívdobogást és légvétel gyakoriságát fokozza, vagyis általában kimerítő. Ha eddig nem sikerült kiváltó tényezőt beazonosítani, akkor csak ennyit tudnék általánosságban javasolni.Egyébként a roham kivédésére ill. kezelésére pszichoterápiás tanulás útján kaphat még segítséget, ill. ez segít az életmód, gondolkodás szükséges megváltoztatásában.   

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-09-10 13:54:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: