• Idegrendszeri vagy szervi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktorur ,doktornö.a kérdésem az lenne hogy pánik zavar szindroma okozhatja e a szivkoszoruérszükület tüneteit(balkar fálydalom,kisugárzo fálydalom a bal kis illetve gyürüsujba,gyomorfájdalmak.szédülés,szivritmuszavar,bal oldal szurás) válaszát elöre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasszorítás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A rövid válaszom az, hogy igen, okozhat erre hasonlító tüneteket, azonban
        csak akkor szabad pánikra gondolni, ha a szervi okok ki vannak vizsgálva!
        Kardiális problémák esetén az EKG a minimum, de az még nem zár ki mindent,
        időszakos panasznál egy mérés nem mérés, a 24 órás folyamatos
        Holter-monitorozás (egy kis mérőeszközt "akasztanak a nyakába") sem
        túlzás.
        Tartós gyomorfájdalmak esetén a gyomortükrözés is szükséges lehet, akár
        ok, akár következmény, a hasi panasznak is érdemes utánajárni, hogy mi a
        helyzet odabent.
        A szervi ok lehetősége belgyógyászati vizsgálatokkal tisztázható.

        Tünetei alapján a szorongásos háttér ismétlem könnyen elképzelhető, pláne
        ha Ön fiatal (20-30-as), gyors, stresszes életet élő ember, így ha a testi
        okok kizárhatók, panaszaival forduljon pszichiátriai rendelésre. Érdemes
        ezt kezelni, mert a kezdetben pszichés szervi tünetek is változhatnak
        később valóban szervi problémává!

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-09 17:46:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: