• Érdemes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv Az lenne a kérdésem,hogy 3 hónapja szedek 0.25 mg-os frontint egy enyhe szorongásos tünetre.. Az enyhe szorongásos tünetem abból ál,hogy enyhe feszültséget érzek a mellkas tájékán úgyszintén a nyak,nyelőcső,a nyelv és a száj tájékán.. ezek nem anynira erősek,hogy ne lehetne kibirni,de azért érzem és kellemetlennek találom néha.. Ez a szorongásos tünet,egy gyógyszer alergiás roham után kezdődött mert lebénúlt egy teljes napra a beszéd készségem,magyarán szólva úgy beszéltem,mint ha nem lennének fogaim. és ezt egy sumetrolim nevü gyógyszer okozta,, azóta eltelt 3 hónap persze iylen tüneteim már nincsenek mivel nem szedem a gyógyszert,, de ez a feszült érzés már az említett részeken megmaradt.. és kissé nyugtalan is vagyok néha.. Persze voltam pszichiáternél és Pszichológushoz is járok rendesen! És végre rátérek a kérdésre ami a következő: Eekek a tünetek akkor is enyhűlnek ha beveszek egy fájdalom csillapítót Pl: flector granulátumot,, egész kellemesen enyhűl tőle ez a fura érzés! Lehet hogy inkább ezt kellene szednem ha rámjön a roham? És lehet ez idegrendszeri probléma pszichés eredetű ha egy sima fájdalom csillapító képes enyhiteni rajta?.. Még egy kérdésem lenne :32 éves vagyok erős férfi 180 cm magas és 97 kg,, nagyon nem szeretném igy leélni az életemet.. 3 hónap telt el,és még mindig megvan ez a fura roham/érzés ezzel kell leéljem az életem? ebből nincs kiút?

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Amit a Sumetrolim kapcsán ír, elég furcsa, így látatlanban hiszem is, meg nem is, de nem szokásos, az biztos. Az, hogy ennek kapcsán alakultak ki szorongásos tünetei, még különösebb... Nem lehet, hogy Ön túl sokat spekulál a gyógyszerekkel...?
        A Flector és a szorongásoldójának hatása között lehet valamennyi átmenet, pláne ha a placebo hatást is figyelembe vesszük, de inkább itt is azt mondom, tisztázni kellene panaszai valós eredetét, és annak megfelelő kezelést kapni. Az öngyógyszerezés kerülendő!
        Az Ön által leírtak így látatlanban kissé zavarosak, így inkább azt javaslom, keresse fel pszichiáterét, és vele beszélje meg személyesen a kérdéseit, és az Ön által írt "rohamoknak" zárják ki a szervi eredetét is.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 09:09:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: