• kényszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem 3 hónapja enyhe depresszióban szenvedek.. erre szedek is 0.25 mg frontint 3x1-et Vannak képzelgéseim! Nem tudom hogy gyürjem le őket... Egy miatt fórdulok segitségért,vagy tanácsért.. lehet most teljesen hülyének néz aki ezt elolvassa,de pár napja olyan kényszer van rajtam,hogy ha beszélgetek valakivel,magamban vissza mondom amit beszél az illető.. szóval nem úgy,hogy elondja és utánna kezdem el,hanem egyből mondom magamban amit mond 1mp-es késéssel.. nem tudom mért van ez becsavarodtam? pedig a szorongásos tüneteim egyre enyhébbek és ritkábban jönnek elő.. lehet ezt az agyamba kell rendbe raknom és erőt vennem magamon? és még aza z érdekes ,hogy nem mindig van ez csak ha oda figyelek arra amit mondanak.. ha csak ugy a fülem melett elmegy,de érzékelem nem mondom vissza.. kicsit gáz amit most leirtam ,tudom de kérem ne nevessenek ki.. köszönettel HK

        WEBBeteg szakértő válasza a kényszeresség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos Ön valószínűleg nem enyhe depresszióban szenved. Az, hogy magában vissza kell mondania, amit a beszélgetőtársától hall, lehet például kényszeres tünet, de esetleg pszichózis (idegösszeomlás) része is. A kényszer valószínűbb, és ennek része, amit Ön is ír, hogy a kényszeres cselekedet révén valamelyest csökkent a szorongása.
        Akár ezek, akár más a magyarázat, érdemes lenne felkeresnie kezelőorvosát, mert az enyhe nyugtatónál összetettebb terápiára és további elbeszélgető vizsgálatokra van szüksége.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 09:19:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: