• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Pár napja kezdődött egy bizonyos viszketés ami elégé érdekes mert semmi csípés semmi alergiám nincs! Inkább az arcomon és mondhatni az egész fejemen érzem de mindig máshol jelentkezik,és csak egy piilanatra,,sokszor az is elég csak,hogy kicsit megdőrzsöljem vagy csak hozzá érjek a bőr felülethez,és el is múlik de utánna máshol jelentkezik! Kb olyan érzés mint ha egy kis apró pici bogár rámrepül tehát nem ilyen csípés utáni viszketés,, enyhe derpresszióra szedek frontint mert volt egy idegi problémám,de ez még augusztusban,, lehet ez az idegtől? mit tanácsol? mit csináljak? most már ezzel kell leéljem az életem? kérem segitsen valaki.. köszönettel HK

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Hát, ehhez látni kéne Önt... Így látatlanban azt tudom mondani, hogy allergiás tünet többféle is lehet, ilyen jellegű magyarázat is elképzelhető. Sokan, még orvoskollégák is esnek abba a hibába, hogy ha egyszer valaki pszichiátriai problémával küzdött, vagy ilyen jellegű gyógyszert szed, onnantól minden jelenséget "idegi alapon" akarnak magyarázni.
        Lehet viszont szorongásos tünet is a viszketés szubjektív érzése, de azt javaslom, bőrgyógyász-allergológiai vonalon is vizsgáltassa meg magát, különösen akkor ha más pszichés tünete most nincs, és nem történt az életében semmi olyan változás mostanában, ami egy ilyen furcsa pszichés tünetcsoportot hívhat elő.
        A bőrgyógyász kérdéseit megelőlegezve: Nem száraz a bőre...? Hidratáló testápoló krém nem segít a tünetein?

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-29 11:37:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: