• Félek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tiszteletem.. Egy rövid kérdésem lenne! Augusztus 3 án történt velem egy sajnálatos eset,amit egy gyógyszer alergia okozott! lebénult a beszéd készségem 1 napra magyarán pöszén beszéltem mint akinek hiányoznak a fogai! Majd mikor kaptam az ügyeleten kalcium injekciót rögtön követte ezt egy görcsös szájzár... ezek másnapra ahogy jöttek el is multak.. talúltam az esetből és legalább tudom,hogy Sumetrolim -ra érzékeny vagyok.. DE a lényeg,hogy azóta maradt bennem egy enyhe depresszió féle szorongás.. persze szakemberhez fordúltam ..tehát bejártam az ilyenkor szokásos utat.. frontint szedek 0.25 mg-ost lefekvés elött 1 szemet.. igazábol az lenne a kérdésem,hogy néha szoktam olyat érezni mikor sétálok a szám bal sarka (bocsánat ha nem pontosan fogalmazok) szóval ugy érzem mintha másképp mozogna vicces de ugy érzem mint ha lebegne vagy mi.. érzek még enyhe bizsergést is de az nem mindig van,, szóval mindig azt nézegetem,hogy nem e konyúl lefele a szám bal fele de semmit nem veszek észre és mások se.. Én majdnem biztos vagyok hogy ez idegi alapon van mert nekem azelött soha nem volt ilyen.. pl: ma mikor ezt a levelet irom délutáni műszakban dolgoztam és hirtelen csak el kezdtem érezni megint ,,legutóbb 3 hete jelentkezett,, mitől lehet ez? Utalhat ez esetleg egy kezdődő arc ideg lebénuláshoz? mert azt nem élném túl.. szóval az arc izmaim teljesen normálisan álnak nincs elváltozás csak ez a fura érzés.. mitől lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerallergia témában

        Kedves Kérdező!

        Az arcidegbénulásnak nincsenek "több hetes előjelei". Panaszai nagy valószínűséggel pszichés okra vezethetők vissza. Amennyiben csak és kizárólag a szája  körül érzi ezt,  és egyéb panasz nem kapcsolódik hozzá, ne izguljon! Saját megnyugtatására esetleg keressen fel egy ideggyógyászati szakrendelést, ahol kizárhatják az esetleges egyéb okokat.

        Üdvözéettel: Dr Bessenyei Monika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-01 22:01:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: