• Félelem a sötétségtől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 20 éves vagyok, egyetemre járok.A gimnáziumi évek alatt kollégiumban laktam, és jelenleg is így van.Szeretném megkérdezni,hogy ez esetleg lehet-e kiváltó oka annak, hogy ha egyedül maradok otthon, illetve bárhol is vagyok, sötétben mindig félek.A saját lakásunkban is, otthon.Vagy pl. a kollégiumban éjjel kimenni a mosdóba, stb. Ez elég kellemetlen azért 20 évesen, szívesen tennék ellene. Köszönettel: zs

        WEBBeteg szakértő válasza a félelem témában

        Tisztelt Kérdező!

        20 éves korban lassan azzal kell szembesülni, hogy fel kell nőni. Ez nincs arányban azzal, hogy ki, mikor kerül el otthonról. Valószínüleg amikor a gimnázium alatt kollégiumba került, lelkileg még nem állt készen az önállóságra, az elszakadásra. Félelmei, szorongásai lehettek, és ezek a félelmek és szorongások a mai napig nem múltak el.

        El kellene ezen gondolkodni. A sötéttől való félelem a belső félelmek kivetítése.


        Ha vannak barátai, beszélgessenek erről. Ha olyan a kapcsolata a szüleivel, akkor velük is. Ne szégyellje, ne fojtsa magába! Ha ez nem elég, vegye igénybe pszichológus segítségét is, ne szenvedjen.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 08:45:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 13:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: