• Pszichés problémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Hangulatváltásaim vannak, de. sokkal rosszabbul látom a dolgokat, mint du., és az értelmi képességeim sem ugyanúgy fogják fel, értelmezik a dolgokat, mint de. ill. du. (Már-már hülyének érzem magam.) Esténként értelmesebb a tudatom. (Iskolába járok, de nem mindig fogom fel, mit is ad le az oktató, mellette dolgozom, heti háromszor). Gyakran felejtek el egyszerűbb dolgokat, melyeket korábban nem, halláscsökkenést tapasztaltam se nem vagyok aktív, se tevékeny bár néha felpörgök, délután sokkal jobb a helyzet. Szomorkás a hangulatom, sokszor érzem magam szerencsétlennek, az önbizalmam, magabiztosságom is ingadozik (ugyanúgy de. kevesebb, du. több) és a dolgok sem ugyanolyanok de. mint délután, másképp értelmezem. Szeretném tudni, mi is a probléma. Megoldást keresek gyógyszerek nélkül, mert elég sok rosszat hallottam róluk. Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt panaszok jellege megfelelhet a depreszió tünetegyüttesének, melyre igen jellemző a napszaki ingadozás (is). Amennyiben Ön nem talál ill. nem tud panaszait kiváltó tényezőről (események, személyek), valószínűbb a betegség un. endogén jellege, melyre leginkább a hangulatjavító tabletták szedése javasolt. A gyógyszerekkel kapcsolatos információk és tapasztalatok sokfélék, személyfüggőek. Ahhoz, hogy Ön testreszabott segítségben részesüljön, javaslom szakember (pszichiáter) felkeresését, akivel problémáját megosztva közösen döntenek a kezelés jellegéről vagyis: gyógyszer vagy pszichoterápia, esetleg ezek kombinációja lenne-e a megoldás. 

        Tisztelettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra pszichiáter 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-03 09:24:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: