• Depresszió és spiritualizmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Par honapja nem vagyok olyan mint eddig. Tul nagy nyomas alatt alltam, sokat dolgoztam es minden osszejott. Most mar aranylag minden rendben. Azt mondja az orvosom depresszios vagyok, irt fel gyogyszert amit csak par napja szedek ugy, hogy a hatasait meg nem erezhetem. A gondom csak az, hogy tobb ismerosom foglalkozik a spiritualizmussal. Nekem ez az egesz rettenetesen bonyolult. Gondoltam gyogyir lesz a depressziomra es a spiritualizmus segitsegevel hatha konnyebben megy. DE nagyon megilyedtem egy par sor utan, olyan nagy dolgokrol irnak. Nagyon bonyolult azt egesz let dolog, hol vagyunk, hova tartunk. Most ugy erzem nem akarok ezzel az egesz kerdessel ilyen melyen foglalkozni. Szeretnem az eddigi eletemet elni. Nem akarok kulonc lenni, csak boldogan elni. Felek ezektol az elvont, magasroptu dolgoktol. Nem hiszem, hogy valaha is megerthetnem es tisztaba tudnek lenni a dolgokkal. Hogyan szakadjak ki ennek a kerdesnek a buvkorebol, mert minel inkabb nem akarok vele foglalkozni annal inkabb ramtelepszik a gondolat es szornyen lehangol. Lehet, hogy erthetetlen amit irtam de megkerem probaljon valamilyen utmutato adni, hogy mit tegyek. A legfontosabb, hogy el fog/e mulni ez a nagy kerdes a felyemben? Tisztelettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a depresszió témában

        Tisztelt Kérdező!

        Azt írja, "Tul nagy nyomás alatt álltam, sokat dolgoztam es minden
        összejött. Most már aránylag minden rendben.", úgy tűnik, tüneteiben a
        kimerültségnek komoly szerepe lehet. Sorait olvasva, van egy olyan
        érzésem, hogy az Ön problémája bonyolultabb a depressziónál. A
        vallásos-filozófikus gondolatai kissé zavaros kuszasága miatt
        személyiségzavar és pszichózis (komolyabb idegösszeomlás) az a két
        lehetőség, amire látatlanban gondolni lehet, ill. ezeket ki kell zárni
        szakorvosi vizsgálattal! Utóbbit ez az internetes tanácsadás nem
        helyettesíti.

        A spiritualizmusban és egyéb babonaságokban személy szerint nem hiszek. Ha
        lelkileg egyébként is labilis állapotban van most, javaslom, ne bonyolítsa
        tovább ilyesmivel a helyzetét.

        Az antidepresszívumok, antipszichoticumok, valóban nem hatnak "pár nap
        alatt", sajnos akár 1 hónapig is tarthat a hatás kialakulása, és csakis
        folyamatos, pontos szedés mellett. Így nem meglepő, ha még nem tapasztalt
        semmit ennyi idő alatt, türelem!

        Jó egészséget kívánva:

         Dr. Dinya Zoltán  pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-01 19:01:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: