• Antidepresszánst szeretnék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt szeretném kérdezni, hogy kihez forduljak ha antidepresszánst szeretnék íratni? Tavaly nyáron jártam gyerek pszichológushoz és akart fölírni gyógyszert, de anyum kérte hogy ne. Volt egy időpontom még körülbelül 2007 szeptemberében, de nem tudtam elmenni(mert beteg voltam)és azóta nem mentem. Mostanában lehangolt vagyok, nem tudok senkinek és semminek örülni, nem tudok aludni, ingerlékeny és ideges vagyok és egy ideje foglalkoztat az öngyilkosság gondolata. Nem tudom ki írhatna gyógyszert, mivel a gyerek pszichológus nem biztos hogy fogad, mivel betöltöttem a 18at. A háziorvos csak annyit mondott hogy: "Aludd ki magad", úgyhogy beutalót nem fog írni. Nem tudom ki segíthet, már nem bírom...

        WEBBeteg szakértő válasza a antidepresszáns témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 18 éves kor valóban a felnőttség adminisztratív határa, így a gyermekpszichológus szabályosan járt el, amikor nem fogadta Önt. Ő csak 18 éves kor alatti beteg ellátására rendelkezik engedéllyel. A megoldás egyszerű, ha valaki felnőtt, akkor annak felnőtt rendelésre kell mennie.
        A háziorvosát látatlanban nem akarom elítélni a dolgot egyoldalúan hallva, de akár adhatott is volna Önnek beutalást. Ha mégsem tette, pszichiátriai szakrendelésre beutaló nélkül is lehet menni, ha sürgősségről van szó.
        Léteznek magánrendelések is, oda pedig végképp nem kell beutaló, csak keressen egy címet, telefonon egyeztessen időpontot, és már meg is van oldva.
        Direkt pszichiátert írok, nem pszichológust, mert ha Önnek gyógyszeres terápiára van szüksége, a pszichológus nem tud segíteni, gyógyszert csak orvos írhat fel, adott esetben pszichiáter. Mármint ha tényleg gyógyszerre van szükség, ehhez előbb pszichiátriai vizsgálat szükséges.
        Ne hagyja el magát, természetesen van megoldás, sok rendelés működik az ország minden pontján.  Egy probléma megoldásához (adott esetben vizsgálat és akár gyógyszerírás) nem kétségbeesni kell, hanem hideg fejjel végiggondolni a lehetőségeket, és cselekedni!

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-01 08:46:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 07:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: