• Drog!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép estét!Én 14 éves koromba kipróbáltam a ragasztót és a higitót.Sajnos tapasztalnom kellett hogy intellektuálisan teljesen visszazuhantam,a szókincs még hadján,de valamikor a normális beszéd alig megy.Most 24 éves vagyok,hát ahoz képest hogy jó tanuló voltam és szinész szakkörre jártam 12 évesen,ahoz képest teljesen lebutultam.az egész életemet elrontottam vele mert nem tudom kifejezni magam,nem lehetek önmagam.A kérdésem a következö lenne,létezik-e gyógyszer ami segitene,ha már 15%-ban,nekem az is elég lenne.?Válaszukat elöre is köszönöm!Tisztelettel Nagy Péter

        WEBBeteg szakértő válasza a drog témában

        Tisztelt Kérdező!

        A drogproblémát nem egy konkrét gyógyszer oldja meg, hanem az életmódváltás, ami bizony lassú és sokszor küzdelmes folyamat. Ha Ön 24 évesen le van épülve, az valószínűleg nem egy 10 évvel ezelőtti egyszeri balfogás eredménye. Elképzelhető, hogy most is drogozik még, de minimum éveken át drogozott és nemrég hagyta abba...?
        Ezen a kérdésen túl pszichiátriai kivizsgálás javasolt, sorai alapján személyiségzavarra is gyanakszom, 24 évesen nem kellene leépült roncsnak éreznie magát egy fiatalembernek. A személyiségzavar részeként szorongásos, depressziós panaszok is állhatnak a perspektívátlanság élménye mögött, ez esetben pszichoterápia, vagy gyógyszeres orvosi kezeléstől remélhető előrelépés.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán  pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-25 09:49:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 14:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: