• Pánikszindróma és hipofízis adenoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hipofizis adenomám van már vagy 8 éve. Pánikszindrómát is megállapítottak. Aztán mélyvénás trombozisom volt. Nagyon fáradok. Hamar kiborulok. Nincs véletlenül ez összefüggésben egymással??? Sajnos senki nem csinál semmit és itt vagyok 40 évesen és úgy érzem, hogy sülyedek. Már nem igazán szeretnék élni. Kérem tanácsát. Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A hipofízis adenoma-nak lehet valamennyi összefüggése a pszichés
        panaszokkal, miután a hipofízis fontos hormontermelő része testünknek. De
        talán a hosszas betegségek, kezelések, műtét?, orvoshozjárás, stb. okozta
        életminőségváltozás, és a betegség jelentette stressz lehet inkább
        pszichés panaszai mögött. Fáradt, kiábrándult, leginkább meg kéne próbálni
        kikapcsolni, pozitív élményeket szerezni. Ha módja van rá, menjen el 1-2
        hétre külföldre valamilyen kellemes helyre feltöltődni.

        A pánikbetegséget ma nagyon gyakran használják, kis túlzással szinte már
        divatnak nevezhető, de nem győzöm hangsúlyozni, a pánik csak egy a
        szorongásos állapotok, szorongásos betegségek között. Véleményem szerint
        keresse fel ismét pszichiáterét, aki a "pánik szindróma" diagnózist
        felállította, hogy módosítani lehessen terápiáján. Miután érezhetően
        elégedetlen önmagával, pszichoterápiás kezeléseket is javasolnék, hogy
        jobban tudja elfogadni önmagát, és a jövőre tudjon koncentrálni.

        Jó egészséget kívánva:

        Dr. Dinya Zoltán  pszichiáter

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-23 20:56:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 13:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: