• Betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretnem kérdezni milyen betegségem lehet, kb 2 honapja folyamatosan szédülök, gomboc erzés van a torkomban, fejfájás, látászavar, gondolkodasi nehézségeim vannak.Frontin-t szedek kb 1 honapja, de nem érzem jobban magam

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mint szinte minden feltett kérdés esetében, itt is érdemes lenne visszakérdeznem, hogy pontosabb választ tudjak adni. Volt-e korábban hasonló panasza, hány éves Ön, milyen diagnosztizált betegségei vannak, panaszait vizsgálandó milyen vizsgálatokon esett eddig át?

        Amit leír, jelenthet pszichiátriai jellegű problémát, de ehhez előbb a panaszok testi (somaticus) hátterét kell kizárni, különösen a fejfájás miatt javaslom ezt. Ha a testi irányú kivizsgálás (pl. koponya CT) a panaszokat megmagyarázó elváltozást nem mutat, akkor gondolkozhatunk
        pszichiátriai irányban.

        Ami felmerül bennem, az depresszió vagy pánikzavar, de nyilván ehhez sokkal többet kellene Önről tudnom, hogy valóban véleményként mondhassam ezt. A gondolkodási nehézség koncentrációzavar, ami tipikus stresszes, depressziós tünet. A gombócérzés a pánikbetegek
        egyik sajátos panasza.

        A Frontin egy feszültségoldó, nyugtató gyógyszer, tehát az Önt valóban megvizsgáló és a gyógyszert felíró kolléga a pszichiátriai háttérre gondolt. Jó gyógyszer, gyakran használjuk. Napi 3x0.5mg-nál ha lehet, ne vegyen be többet belőle. De fontos tudni, a depresszió, pánik kezelésére a Frontin önmagában kevés. Ilyen esetekben a gyógyszeres terápiát antidepresszívummal is érdemes kiegészíteni, illetve a tünetek hátterében meghúzódó esetleges konfliktusokat, problémákat pszichoterápiás kezelésekkel érdemes feltárni, lehetőség szerint rendezni. A nyugtató, ahogy Ön is érzi, önmagában nem old meg semmit, csak tüneti segítség!

        Jó egészséget kívánva:
        Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-01 18:52:08; Megválaszolva: 2011. július 28., 07:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: