• Mi lehet velem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        21 éves nő vagyok. Lassan 2 hónapja a torokmanduláim meg vannak nagyobbodva. Fájdalommentesek. Csak igen gyakran nyilal beléjük. Nem sokkal később a nyaki nyirokcsomóim is enyhén megnagyobbodtak, szintén fájdalommentesen, csak egy időben pár napig fájtak egy kicsit. A tünetek megjelenése után volt egy antibiotikum kúra, melyet fül-orr-gégészeti vizsgálat követett. A fül-orr gégész azt mondta, hogy szerinte nem komoly, és majd elmúlik, a manduláim nem voltak gennyesek, a gégém ép volt. De ennek már 5 hete. Abban az időszakban, amikor fájdalmat éreztem a nyakamon, voltam nyaki uh-n, de semmi komolyat nem találtak, a pajzsmirigyem is rendben van. A vérképem is tökéletes. Úgy egy hete hőemelkedésem van (37.1-37.5), és azóta háziorvosom tanácsára újra antibiotikumot szedek, de semmi. Van egy rossz fogam, amit régóta kezel a fogorvosom, de 2 fogorvos szerint sem attól van. A fejem néha fáj, de ez régóta így van (családi vonás). A vérnyomásom és a pulzusom rendben. Mostanában sűrűn jelentkezik nálam csuklás, és néha érzek fájdalmat a karjaimban, olyan, mintha belülről sugározna ki a csontból, tart egy ideig, majd elmúlik. Az utóbbi mondatban leírtakat a háziorvosommal még nem közöltem, mert csak azóta tartom ezeket ijesztőnek, mióta egyes daganattípusok jeleként olvastam róluk. Valamint mióta az étvágytalanságról és az izzadásról is olvastam súlyos betegségek jeleként, azóta étvágytalan is vagyok, és jobban izzadok, mint azelőtt. Az orvosom azt mondta, 2 hét múlva jelentkezzem, ha nem múlnak el a tüneteim. Ön szerint a neki még nem említett tüneteimmel érdemes lenne hamarabb felkeresnem? Az orrom nincs bedugulva, a torkomban keletkezik kevés váladék. Remélem, csak allergia, bár eddig nem voltam allergiás, és az orrjárataim is tiszták. Már egy ideje köhögök, és néha tüsszentek is, ezek az állapotom fennállásának első felében nem voltak. Nem dohányzom, és nem iszom alkoholt.

        WEBBeteg szakértő válasza a mandulagyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

         Nem szabad minden apró tünet mögött súlyos betegséget keresni. Ha valaki túlságosan sokat koncenrtál magára, betegség tüneteit véli magán felfedezni, és  emögött nem találnak szervi elváltozást, hipochondriának felelhet meg. Banális hőemelkedés előfordulhat nemcsak bakteriális, de vírusos fertőzéskor is, és gyakran maguktól is meggyógyulnak. Ha az orvosi vizsgálatok alatt nem találnak kórosat, akkor nem kell súlyos betegség rémképétől félni. Az Ön által leírt tünetek nem valószínű, hogy összefüggnek.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 22:25:23; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: