• Trihotillománia.Sok a gondom...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Én egy 20 éves lány vagyok.Kb 11 éve szenvedek trihotillomaniában, és meg is eszem a hajam. Annyira borzaszto ezt leiirni is, de igy van. Nem tudok leszokni róla,nem tudom megállni.Nagyon félek a következményektől, arrol olvastam, hogy az emberi hajat, körmöt, a gyomor nem tudja megemészteni és hatalmas gócok eltkeznek a hasamban.9 év alatt vszinűleg már nem kevés gyülhetett össze bennem.Attol tartok, hogy emiatt nem lehet majd gyermekem egyszer, vagy bele is halhatok. Jártam pszihologushoz,mert elmondtam anyukáméknak a betegségem, beutaltak endoszkopiára,de nem találtak semmit. Persze gondolom nem hittek nekem, többet nem is beszéltek a dologrol. Nem elöször fordulna elő ez. Kiskoromban a mamán élettársa szexuálisan zaklatott, kb 2 honapra rá el mertem mondani anyukámnak aki elvitt 1 pszihologushoz, aki képeket mutogatott.Persze nem mertem neki semmit se mondani, nagyon kinos volt erről beszélnem, elötte halt meg a nagyapám akit nagyon szerettem.És egy álmot amikor a papámmal álmodtam elmeséltem a pszihologunak aki erre azt a következtetést vonta le, hogy a zaklatást is álmodtam csak. Rettenetes vol.Anyám nem hitt nekem. És még le is szidott, hogy hogy állithattam ilyet a majdnem nagypapárol.. Kb. 12 lehettem. De a mai napig elöttem van, lejátszodik bennem, hogy hogy ért hozzám és mit csinált az a.. Emellett rágom a kezemen a bört, de már annyira, hogy az emberek megriadnak a látványtol, mindenkinek azt mondom szemölcs, hátha békénhagynak a zaklató kérdésekkel és nézéssel. A kleptománia is szobakerül nálam. A szexuális életem egyre rosszabb. Egyre kevésbé kivánom a szexet, komoly barátom van, már 2 éve együtt vagyunk eleinte többször voltunk együtt, de az utobbi időben borzongok, ha arra gondolok. Szeretem Őt nagyon csak egyszerűen nem kivánom, meg akarok szabadulni a gondolattol is.. Segitsen, mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a trihotillománia témában

        Kedves Kérdezőnk!

        Kérem és javaslom, hogy ezekkel a problémákkal keressen fel egy pszichoterapeutát, aki segíteni tud ezeknek a traumáknak a feldolgozásában! Mindenképpen erre van szükség, sajnos másképpen nem várható megoldás.Egyre több a tünete, mert egyre több mindent próbál magába fojtani. A pszichoszomatikus tünetek szaporodása jelzi, nagyon sürgető lenne az azonnali orvosi, pszichológiai segítség.

        Kérem, lépjen!

        Kazimir Ágnes

         

        Tisztelt Kérdező!

        Igen összetett, és a szexuális zaklatásra utalok, amikor azt mondom, egyben igen szomorú történet az Öné. Ha most még csak 20 éves, de ennek ellenére már 11 éve vannak összetett panaszai, akkor a probléma sajnos nem oldható meg valamilyen frappáns javaslattal itt az interneten. A leghasznosabb tanácsot azzal adhatom, ha pszichoterápiás kezeléseket javaslok Önnek, és azt, hogy ismét járjon pszichológushoz. Sajnos azt látnia kell, hogy ennek nem 1-2 beszélgetésnek, hanem hosszú hónapokig tartó folyamatnak kell lennie. Olyan pszichológust keressen, akiben megbízik és tud őszinte lenne, a pszichoterápia másképp biztosan eredménytelen lesz. 

        Jó egészséget kívánva:    Dr. Dinya Zoltán


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-16 18:53:44; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: