• Epilepsziás gyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2 és fél éves kislányom 6 napja nem hajlandó az epilepsziája miatt felírt gyógyszereit bevenni, sír a gyógyszer nevének hallatától is, ami egyébként egybeesett egy vírusos hasmenéses fertőzés kialakulásával. Pedig már minden tőlünk telhetőt megtettünk az ügy érdekében, több orvos tanácsát is kikértük, de mindenki tanácstalan. Mi a teendő ebben az esetben? Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdezőnk!

        A két és féléves kisgyerek számára a határozott, de nem durva módon elmondott tény sokat segíthet. Pl. ezt a gyógyszert most be kell venned! - és beadni. Ha lehet, kristálycukorba tenni, gyümölcsjoghurtba, mézbe.

        Lehet egyezséget kötni: pl.választhatsz, joghurtban, vagy cukorban akarod bevenni... de a tényt, hogy be kell venni, azt éreznie kell. Nem kell kérlelni, meg kell mondani, hogy a betegsége miatt be kell venni a gyógyszert. Utána valami jóval érdemes megajándékozni, megdícsérni, megölelni.

        Az a legfontosabb, hogy ha muszáj, akkor érezze, hogy muszáj. Sose szabad durvának lenni, kérlelgetni hosszasan, imádkozni, győzködni. Ezzel csak a feszültsége nő és az ellenállása. Éreznie kell, hogy a szülei tudják, hogy neki mire van szüksége. A betegségben a gyógyszerre és a szeretetre, bizalomra.

        Ha epilepsziája bizonyított és muszáj rá gyógyszert szednie, akkor az egészsége érdekében kell határozottnak és következetesnek lenniük.

        Bízzanak magukban! Nehéz dolog, de meglátják, megszokja és gond nélkül beveszi majd.

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes gyermekpszichológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-14 14:27:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: