• érdeklődés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi megállapítások értelmezésében, érthető kifejtésében szeretném az Ön segítségét kérni. Rorschach tesztből idézve: - elaborációs készsége differenciált - affekt kiszáradás, beszűkülés (MF. 0:1 sivár) - értelmi eszközökkel való szabályozása merev - élményfeldolgozása nehezebben alkalmazkodó, aggályoskodó, de a kialakult feltételekhez kötve maradó személyiség Szondi tesztből idézve: - megszállottság és gátlás - Az S tengelyen ambivalens indulatok - kognitiv működéseiben a mentális kontrollja merev - élménytípusa introverziót, aggályoskodást mutat Egy másik Rorschach tesztből: - zárlatos tudatállapot - viselkedését érzelmi és érdekmozzanatok vezérlik Szeretném kérni a T. Doktornőt, hogy egy laikus számára is érthető nyelvezetre fordítsa le nekem a fenti megállapításokat. Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichológiai tesztek témában

        Tisztelt Kérdező, Ezeket a teszteket erre kiképzett pszichológusok végzik. Én pszichiáterként nem tudok pontos értelmezést adni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. július 14., 18:19; Megválaszolva: 2017. július 17., 12:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: