• Ripedon (riszperidon-4mg) abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Márciusban Édesanyám bekerült a pszichiátriára (nyílt osztály), ahol az első naptól kezdve szedte a ripedont (4mg) kb. 6 hétig (1 szem/nap), ezt követően fél szemet/nap kb. 3 hétig, majd csak egy negyedet kb. 1 hónapig. (Már itthon van) 2 és fél hete egyáltalán nem szedi, mert napról-napra egyre rosszabb lelkiállapotba került, egyre depressziósabb lett, ráadásul mellékhatásként előtej (mai napig) és menstruáció kimaradás jelentkezett. Úgy éreztük többet árt, mint használ........Ezért abbahagyta már 2,5 hete. Lelkileg sokkal jobban van azóta. Kezdetben napi szintű nagyon minimális hasmenés jelentkezett, mellette órákig tartó gyomorremegés ami a mai napig fennáll. A kérdésem az lenne, hogy mikor fog elmúlni a gyomorremegés? Mennyi idő míg kiürül a szervezetéből a gyógyszer? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a emésztőszervi panaszok témában

        Tisztelt Kérdező, Két és fél hét elteltével valószínű, hogy nem a Ripedon okozza a panaszokat. Lehet, hogy szorongás, feszültség áll a tünetek hátterében. Ha nem múlik az elkövetkező napokban, akkor fel kéne keresni a háziorvost,és kérni a segítségét. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. július 02., 17:09; Megválaszolva: 2017. július 03., 09:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: