• Ripedon mértéktelenül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő, barátnőm agyérelmeszesedésben szenved, agyának fehér állományában folytonossági hiányok vannak. Sok mindent elfelejt, és többször megkérdez, de intelligens, kedves nő, sokáig ezt nem vették észre rajta. 17 hónapig én hordtam orvoshoz (minden hová) gyógyszeres cukorbeteg, magas vérnyomása van, szívbillentyűje nem zár rendesen kicsit visszafolyik a vér, kevert szorongásos depresszióra hajlamos. Sokat fogyott november-decemberben. Háziorvosunk kiírt egy teljes vérképet és széklet-vérvizsgálatot. Erre azonban nem került sor, mert hangokat hallott; rendszerint a szerettei akarták meglátogatni, de nem tudtak bejönni hozzá. Január végén pszichiátriára került és ott Ripedont kapott 1-0-3 adagban. Egy hónap után helyet kapott a helyi szociális otthonban (ahová ő jelentkezett októberben) és azóta is (4 hónapja) ezt a gyógyszert kapja ebben a mennyiségben. A használati tanácsokban 0,5 - 0 - 0,5 szerepel 6 hétig maximum. Most a veséje, az emésztése fel-fel mondja a szolgálatot. 10 nap alatt 3x volt a sürgősségi osztályon ahol kitakarították a beleit és állandó katétert kapott. A kardiológus 2 hónapja a gyógyszer csökkentését javasolta, persze senki sem olvasta el a leletet. Sajnos tenni semmit nem tudunk, mert ahogy bekerült az otthonba, a lánya, aki 9 éve nem szólt hozzá, és most sem látogatja, csak nehezíti az életét. Elrendelte, hogy nem engedhetik ki. Két kísérővel hoznánk ki hetente 2-3 órára. Akkor nem is épülne le olyan gyorsan, ahogy a lánya szeretné. Barátnőm nem áll gyámság alatt. Kis városunkban mindenki ismer mindenkit, az összes orvos tudja, hogy nem a lánya, hanem én hordtam mindenhová, én segítettem neki. Szeretném, ha fizikailag rendbe jönne, és szellemileg sem nyomnák agyon ezzel a szerrel. Kérem szíves kedves véleményét a szer adagolásáról. Mit lehetne tenni? Mielőtt bement, ezeket a gyógyszereket szedte: ADEXOR, VIDONORM 4/5 mg, ASPIRIN Protect 100mg, ROSUVASTATIN 20 mg, CAVINTON FORTE, MEMORIL 1200, HELEX SR PAROXAT, THIOGAMMA 600 MG, MERCKFORMIN RETARD 500

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a gyógyszerbeállítás témában

        Tisztelt Kérdező, Tudni kéne, hogy melyik kiszerelést kapja a Ripedonból, és persze az állapota határozza meg elsősorban, hogy mennyi gyógyszerre van szüksége. Jó volna, ha láthatná kolléga, és személyesen véleményezné az állapotát. Amennyiben nem áll gondnokság alatt, - és a gondnoka nem a lánya, - nem tilthatja meg, hogy kivigyék az intézetből. Az otthon személyzetével kéne megbeszélni, egyeztetni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. május 29., 21:43; Megválaszolva: 2017. május 30., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: