• Depresszió főként testi tünetekkel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az alábbi főként testi tünetektől szenvedek lassan két éve, rengeteg fizikai vizsgálat (közte agyi MR is) nem adott érdemi választ.Mindössze enyhe deréktáji gerincproblémát találtak. Tünetek: - Derékban, alsó hasfalban, lágyékban, felső hátban görcsös, feszülő, szúró-vágó, nyilaló érzések - Kiégettség érzés, letargia, enerváltság, örömérzet hiánya, enyhe szédülés és látászavarok, émelygés. - Korábban kedvelt szabadidős tevékenységek nem kötnek le. - Mozgás magabiztosságának csökkenése, rugalmatlan, gépies mozgás - Semmilyen pozícióban nem lelem kényelmem, egy állandó testi diszkomfort érzés jelentkezik, nem tudok ellazulva pihenni, ugyanakkor alvásprobléma nem jelentkezik. Lehetséges, hogy az ún. testi tünetekben maszkírozott, larvált depresszióban szenvedek? Ha igen, akkor a Coaxil vagy az Aurorix nevű antidepresszánsok valamelyike alkalmas lehet a problémámra? Negatív szexuális mellékhatású antidepresszánsokat ugyanis, ha egy mód van rá, szeretném elkerülni. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a pszichoszomatikus tünetképzés témában

        Tisztelt Kérdező, A leírt tünetek alapján valószínűsíthető az Ön által megfogalmazott diagnózis. Mindkét antidepresszáns alkalmas lehet a tünetek kezelésére. A Coaxil esetében a pszichoszomatikus tünetképzés egyik fő indikációs területe a gyógyszernek, úgyhogy azt javaslom először megpróbálni. Persze mindezt egy kollégám bevonásával. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. április 23., 18:57; Megválaszolva: 2017. április 25., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: