• Kamaszkori evészavar, hánytatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Van nekem egy 16 éves lányom, aki januàr óta hánytatja magát, mert kövérnek érzi magát. Most, hogy ez kiderült beleegyezett hogy eljön velem orvoshoz, de azt mondja azért csinálta, mert őt ez megnyugtatta. A kérdésem az lenne, hogy hova fordulhatok segítségért? Van e esély a gyógyulásra? Illetve azt szeretném megtudni, hogy jól gondolom e azt hogy teljesen megtiltom neki a hányást, addig amíg nem kap orvosi segítséget vagy addig esetleg engednem kellene e neki a hánytatást. Ha nem tud hányni elkezd remegni a keze. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a evészavar témában

        Tisztelt Kérdező, A bulimia, a testkép zavar ebben a korban, - különösen lányoknál, - elég gyakori jelenség. Az javasolnám, hogy pszichoterapeuta kollégát keressen. Nem javaslom a teljes tiltást. Talán inkább arra kéne biztatni a lányát, hogy próbálja ezt korlátok közé szorítani, pl. heti 1-2 alkalomra korlátozni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. március 31., 12:57; Megválaszolva: 2017. április 01., 08:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: