• Gyógyszer elhagyás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Azzal a problémámmal fordulok önhöz,hogy szeretnék segítséget kérni,hogy milyen módon lehetséges a clonazepam nevű gyógyszer elhagyása? Pár éve meghalt az unokám és sajnos nagyon megviselt,sokat szédültem,olyan bizonytalan volt a járásom,gyengeség,mindig aggodás fogott ell.Közben a szédülés hátterében füll betegség is van amire azóta is szedek Betarevint.Ekkor kaptam megint a clonazepám gyógyszert 0,5mg-os,a háziorvosom este 1 szemet tanácsolt! Én nagyon rossz gyógyszer evő vagyok,ezért csak fél szemet mertem enni!De sajnos a mai napig is megvan sokszor az a bizonytalanság a járásomba,minha össze vissza mennék!Nem tudom,hogy ez a gyógyszertől van-e? Szeretném nem szedni a gyógyszert csak nem tudom hogyan csináljam? Olvastam már sok cikket ezzel kapcsolatban de nagyon szeretném a Doktornő tanácsát kérni!Köszönöm!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a szédülés, szorongás témában

        Tisztelt Kérdező, Nem hiszem, hogy fél tabl. Clonazepam szédülést okozna. Inkább vagy a fülprobléma, vagy a máig meglévő szorongás okozhatja. Ha el szeretné hagyni a gyógyszert, lassan csökkentse. Pl. egyik este felet, másik este negyedet, kb. két hétig, és így tovább. Jelentkezhetnek ebben az időszakban elvonásos tünetek, melyek egyike sajnos szintén a szédülés. Ha a szédülés erősödne, keresse fel egy kollégámat, és konzultáljanak esetleg más gyógyszer beállításáról. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. február 21., 15:20; Megválaszolva: 2017. február 25., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: