• Kényszergondolat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértö! Augusztus 27-én született a kisfiam, mikor hazajöttünk már elkezdödtek a kényszergondolatok de 1 hónap után lett igazán rossz. Rettenetesen féltem hogy mivan ha bántom a kisfiamat, aztán ezt leküzdöttem. Brutális dolgokat kreált az agyam, szoptatok még most is így nem akartam gyógyszereket szedni és féltem is hogy elveszik a fiam vagy bezárnak valahova. Egyre jobban lettem, tudok aludni, ha társaságba vagyok szinte eszembe se jut. Ott tartok hogy ha elöjönnek ezek a képek gondolatok nem szorongok de mintha tudatosan hoznám elö újra meg újra és van bennem az egész miatt egy nagy feszültség hogy ne jusson már eszembe hagy éljek már végre normálisan. Nagyon kemény idöszak volt de úgy érzem a nehezét legyürtem. Nem érzem magam annyira rosszul hogy gyógyszert szedjek. Olvastam hogy a szerotoninszint miatt lehet ez, helyreállhat gyógyszer nélkül? A menstruációm még nem jött meg tavaly elött november óta, esetleg ez is közrejátszhat? Köszönöm! Üdvòzlettel Réka

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a kényszergondolat témában

        Tisztelt Kérdező, Le lehet küzdeni gyógyszer nélkül is a szorongást, kényszer gondolatokat. De, - mint Ön is tapasztalja, - nagyon nehéz lehet. A javulás valószínűvé teszi, hogy szépen lassan kilábal ebből a nehéz időszakból. A szülést követő pszichés zavarok létrejöttében hormonális változások is szerepet játszanak. Nagyon viharos időszak ez ebből a szempontból is. Azt tanácsolnám, ha nem rendeződik megnyugtató módon, mértékben a szorongás, keresse fel egy kollégámat. A gyógyszer mellett a pszichoterápia is nagy segítségére lehet. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. február 16., 10:13; Megválaszolva: 2017. február 18., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: