• bipoláris

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2011-es leletemen ez áll diagnózisok: ciklotimia,bipoláris affektív zavar enyhe vagy közepes depressziós epizód. Akkor kaptam Zyprexát és Cipralexet.Ezt egy másik doktor írta még fel anno. Most visszatért a depresszióm Citapramot és Rivotrilt szedek.Szeretném megkérdezni, hogy a korábbi leletem szerint megfelelőek ezek a gyógyszerek amit most szedek most ideggyógyásznál voltam mert a korábbi orvosom már nem rendel. A kérdésem az lenne ami a legfontosabb, hogy mit jelent a ciklotimia és a bipoláris affektív zavar enyhe vagy közepes depressziós epizód? Tehát akkor én most bipoláris depressziós vagyok vagy sem a korábbi lelet alapján? Még egy kérdésem lenne van egy nagy félelmem, hogy bekerülök vagy bevisznek a pszichiátriai osztályra ezt nagyon nem szeretném kérdésem az lenne, hogy oda kik kerülnek vagy milyen indokkal viszik be oda az embert? Eddig egyik orvosom sem mondta, hogy be kéne mennem vagy olyan súlyos eset lennék csak mivel mentális beteg vagyok ezért felmerült bennem, hogy akár be is kerülhetnék.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a Bipoláris zavar gyógyszerelése témában

        Tisztelt Kérdező, A ciklotímia a bipoláris zavar enyhe változata, amit még nem tekintünk betegségnek. A tünetek mértékétől függ, hogy ciklotímia, vagy bipolaritás lesz a diagnózis. Depresszió esetén a jelenleg szedett gyógyszerek megfelelőek. A Zyprexát felhangoltság esetén indokolt szedni. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2017. január 11., 18:50; Megválaszolva: 2017. január 12., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: