• Létezik e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Létezik olyan ún. betegség hogy tömegfóbia? Ha igen szakemberhez kell vele menni vagy esetleg orvosi segítség nélkül is le lehet győzni ezt a fajta betegséget? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fóbia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Igen, létezik ilyen, agoraphobia a neve, gyakran társul pánik betegséggel
        is. Mint bármilyen más betegséget, ezt sem szerencsés kezeletlenül hagyni,
        sajnos az idő a bőr sebein kívül nem sok minden gyógyít be önmagában. Az
        állapot krónikussá válása viszont teljesen ellehetetlenítheti a beteg
        életét, kapcsolatai leépülnek, végül akár teljesen lakása foglyává válhat.
        Ezt mindenképpen meg kell előzni, az állapot kezelhető, így javaslom, hogy
        mihamarabb forduljon szakemberhez. A betegség természete miatt
        szerencsésebb, ha a beteg nem egyedül megy orvoshoz, hanem valaki rokont,
        barátot megkér, hogy kísérje el.

        Jó egészséget kívánva:  Dr. Dinya Zoltán


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-09 09:21:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: