• Pánikolok??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        dőnként forgó szédülésem van akkor fel sem birok kelni csak egy helyben feküdni, van amikr elmúlik egy idő után ,de volt már rá alkalom, hogy orvost kellett hívni.40 éves vagyok. Voltam fülészeten:caloirometria vizsgálat:mko. belső fül jól ingerelhető Hideg vízzel:Jo:161.bo-ra ir.kp.frec.horizont.nyst, Bo.153.sec.jo-ra ir.kp.frec.horizont.nyst. Ct vizsgálat eredménye:Csontablakkal áttekintve a felvételeket a belső hallójáratok norm. tágasságuak. A Pyramiscsúcsok épek. intractanialis térfogatu folyamat nem látható. Megtartott helyzetü normál tágasságu kamrarendszer. Az extracerebalis liquorterek normál tágasságuak. Kontrazstanyag beadása után sem találtak kóros dezintásu területet az agyállományban.Ideggyógyászaton a félelmeim miatt szorongásos tüneteket diagnosztizáltak. Néha félek egyedül itthon lenni, de ha valahova menni kell akkor is izgulok, hogy nem fogok.e ott szédülni. Mindenhova elmegyek , megpróbálom legyőzni a félelmemet. Gyógyszereim: Noontropil 1200 1-1-0, beteserc 8 mg 3x1, sanax0,25 2x1. Ön mit javasol hova menjek orvoshoz, vagy pedig ha legyőzöm a félelmeimet akkor a szédülésem is megszünhet. Lehet ,hogy az is pszihésen van. köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A Nootropil egy értágító szer, szédüléses tüneteit olvasva tényleg jogos ötlet a beállítása. Sajnos velejárója, hogy élénkíti a beteget, azaz feszültségérzetét fokozhatja, így ha tartós szedése nem okoz javulást a szédülésben, és szorong, inkább hagyja el.
        A Xanax 0.25 egy feszültségoldó, de viszonylag csekély erejű, ez a "legkisebb" Xanax, a 2x1tbl ebből könnyen lehet kevés érdemi hatáshoz. Ha Ön valóban feszült, szorong, ennek az adagja emelhető. Érdemes lenne viszont pszichiátriai szakvizsgálatra is elmennie, sorait olvasva terápiája akár antidepresszívummal is kiegészíthető lehet, ami ugyancsak sokat tud tenni a szorongásos tünetek ellen, plusz a Xanax-szal ellentétben itt nem kell a hozzászokás távoli kockázatával sem számolnia.

        Jó egészséget kívánva:   Dr. Dinya Zoltán pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-01 15:29:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: